Aurescu: În contextul provocărilor actuale la adresa principiilor și valorile democrate, implicarea tinerilor este necesară

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe a transmis un mesaj în deschiderea cele de-a treia ediții a Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor, în contextul exercitării Președinției române a Comunității Democrațiilor, în perioada 2019-2022.

Aurescu a deschis cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor FOTO: MEDIAFAX
Aurescu a deschis cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor FOTO: MEDIAFAX

”În discursul său, șeful diplomației române a evidențiat că, în contextul provocărilor actuale la adresa principiilor și valorilor democratice, inclusiv cele generate de conflictul din Ucraina, implicarea activă a tinerilor pentru apărarea și promovarea acestor principii este necesară mai mult decât oricând” , se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Bogdan Aurescu a reiterat importanța pe care România o acordă promovării și implicării tinerilor în cadrul proceselor democratice, acestea fiind una dintre prioritățile centrale ale Președinției române la conducerea Comunității Democraților.

„Ediția din 2022 a Forumului Tinerilor din cadrul CoD a beneficiat de participarea Secretarului General al Comunității Democrațiilor, Thomas Garrett, precum și a ministrului de externe canadian Melanie Joly, în calitate de Președinție viitoare a CoD. În cadrul lucrărilor forumului au mai participat tineri activiști și lideri ai democrației din diferite regiuni ale lumii” , susține sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite