AUR, acuzaţii grave şi ameninţări cu proteste, după incendiul de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Tîrziu, George Simion FOTO Facebook
Claudiu Tîrziu, George Simion FOTO Facebook

Alianţa pentru Unirea Românilor critică actualul Guvern în contextul izbucnirii unui incendiu la o secţie ATI a Spitalului de Boli infecţioase din Constanţa. Formaţiunea lansează acuzaţii grave la adresa conducerii şi ameninţă cu proteste.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) denunţă incompetenţa, respectiv complicitatea la omor a Guvernului Cîţu, în contextul în care încă un spital a luat foc şi 9 români au pierit în urma incendiului”, a transmis partidul, conform unui comunicat de presă. 

Copreşedintele partidului, Claudiu Tîrziu este de părere că premierul Florin Cîţu „mai bine luau măsuri ca spitalele să nu mai ia foc”, în contextul pandemiei de coronavirus. 

„În loc să facă eforturi pentru a impune vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în Sănătate, Cîţu şi complicii lui din guvern mai bine luau măsuri pentru ca spitalele din România să nu mai ia foc.  Cazurile de la spitalul din Piatra Neamţ, când au murit 10 pacienţi, şi de la Institutul Matei Balş, unde au murit 12 pacienţi, de asemenea, mistuiţi de flăcări, nu sunt excepţia, ci par regula pentru aceşti guvernanţi incompentenţi care ne conduc. Astăzi, incompetenţa, delăsarea şi autosuficienţa lor au ucis din nou. AUR este alături de familiile celor care au pierit în tragedia de la Constanţa”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

Coopreşedintele formaţiunii, George Simion este de părere că prioritatea liderilor a fost „congresul PNL”.

„Dacă prioritatea lui Cîţu şi a lui Iohannis a fost, în tot acest timp, nu sănătatea oamenilor, ci congresul PNL, prioritatea noastră, a românilor, este să ne luăm ţara înapoi din mâna celor care nu dau doi bani pe vieţile noastre! Sâmbătă vom fi cu toţii la Universitate! Acest guvern trebuie să plece!”, a afirmat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Potrivit sursei citate, „Alianţa pentru Unirea Românilor consideră că în contextul în care sistemul de sănătate este subfinanţat şi peste 95% din unităţile medicale nu îndeplinesc condiţiile minime de funcţionare, Guvernul Cîţu ar fi trebuit să aibă drept prioritate 0 investiţiile masive în spitale, nu instaurarea unei dictaturi sanitare cu impunerea de restricţii îndreptate împotriva sănătăţii românilor”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite