Ar trebui opoziţia să demisioneze din Parlament? (III) Aţi sprijini acest demers al opoziţiei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele Parlamentului se reunesc în şedinţă comună
Camerele Parlamentului se reunesc în şedinţă comună

Opoziţia ar putea demisiona din Parlament, dacă ar fi adoptat proiectul legii comasării alegerilor promovat de guvern. Este o decizie despre care s-a mai discutat în rândurile opoziţiei, în ultima perioadă, ca despre o reacţie radicală la abuzurile din ce în ce mai mari puterii.

Retragerea din Parlament a opoziţiei ar trebui, în mod normal, să ducă la alegeri anticipate, din care ar rezulta un guvern legitim, care să exprime voinţa românilor. Dar există pericolul ca actualii guvernanţi, care nu se simt constrânşi de normele democratice, să facă cu totul altceva.

În loc să organizeze alegeri anticipate, ar putea să guverneze înainte până la termen, acuzând opoziţia că blochează reformele. Sau ar putea să facă alegeri doar în colegiile de unde demisionează opoziţia. Pentru ca gestul radical al opoziţiei să aibă efectul scontat, este nevoie de sprijinul societăţii, susţine Crin Antonescu.

Ar fi nevoie, în primul rând, ca organizaţiile societăţii civile să sprijine acest demers al opoziţiei şi să susţină că singura soluţie sunt alegerile anticipate.

Click aici pentru a afla care sunt argumentele pro și contra și spune și tu dacă ai sprijini Opoziția în acest demers

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite