Antonescu a lipsit în primele trei zile de la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Aseară, în jurul orei 18.00, şi la două zile după debutul ultimei sesiuni parlamentare, Crin Antonescu a revenit în ţară din concediul de două săptămâni pe care l-a petrecut în Italia.

Deoarece astăzi plenul nu se mai întruneşte, pe ordinea de zi a Senatului fiind doar lucrări în comisii, la care Antonescu nu are nicio participare, rezultă că, în prima săptămână de muncă, Antonescu figurează absent. De altfel, prin această atitudine, Antonescu îşi confirmă statutul de chiulangiu, fiind renumit pentru absenţele sale din Parlament.

Luni, 3 septembrie, interimatul lui Petru Filip la şefia Senatului a expirat. Marţi, în schimb, a fost publicată în Monitorul Oficial o nouă decizie, semnată de Crin Antonescu, potrivit căreia, în perioada 4-5 septembrie 2012, conducerea Senatului va fi asigurată de către senatorul Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului.

Surse din Senat ne-au declarat că,  înainte de a pleca în concediu, Crin Antonescu a lăsat semnate două decizii de interimat, una până în 3 septembrie şi alta pentru 4-5 septembrie.

În topul absenţelor

„În conformitate cu prevederile art. 40 alin. (2) din Regulamentul Senatului aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Senatului decide: Articol unic - în perioada 4-5 septembrie 2012, conducerea Senatului va fi asigurată de domnul senator Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului", se arată în decizia 13 semnată de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, la Bucureşti, pe 4 septembrie 2012.

„Adevărul" scria în februarie că, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, privind bilanţul activităţii parlamentare, Antonescu nu avea nicio prezenţă la voturile finale exprimate prin vot electronic în sesiunea septembrie - decembrie 2011. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite