Andrei Muraru: Ciucă este un personaj cunoscut în mediu politic american, nu doar pentru că a fost decorat de preşedintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: inquam photos - George Călin
Sursă foto: inquam photos - George Călin

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că prim-ministrul Nicolae Ciucă este un personaj cunoscut în mediu politic american, nu doar pentru că a fost decorat de preşedintele SUA ci şi din perioada când a fost şeful Statului Major şi când a fost ministrul Apărării.

 „Este cunoscut ca şi militar în teatrele de operaţiuni”, a mai spus ambasadorul precizând că unii membri ai Congresului îl cunosc personal.

 „E fără doar şi poate că România are o voce puternică la Washington”, a spus ambasadorul României, precizând că a existat o expceţie, în perioada de acum câţiva ani, când lucrurile au arătat extrem de prost, în guvenarea 2017-2019.

„Acum suntem pe aceeaşi lungime de undă cu partenerii noştri”, a afirmat Andrei Muraru, amintind de vizita delegaţiei Senatului României, în frunte cu Florin Cîţu, săptămâna trecută, şi precizând că în săptămânile următoare vor veni în vizită mai multe delegaţii, pentru discuţii privind consolidarea pe Flancul estis.

„Prim-ministrul este un personaj cunoscut în mediu politic american, nu doar pentru că a fost decorat de preşedintele SUA ci şi pentru în perioada în care a fost  şeful statului major al Armatei, a fost ministrul Apărării, este cunoscut ca şi militar în teatrele de operaţiuni”, a spus Andrei Muraru.

Ambasadorul României la Washington a precizat că Nicolae Ciucă „este un personaj cunoscut” arătând că are săptămânal întâlniri cu membrii Congresului, iar „unii îl cunosc personal pe premier”.

„Suntem într-o etapă extrem de pozitivă”, a mai spus Muraru despre relaţia bilaterală dintre România şi Statele Unite ale Americii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite