Andrei Marga: Baconschi este un intelectual de carton care minte pentru a ieşi în evidenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat despre fostul titular al postului de la Externe, Teodor Baconschi, că este "un intelectual de carton" care "minte pentru a ieşi în evidenţă".

Declaraţia lui Marga a venit după ce Baconschi l-a acuzat că a politizat MAE.

"Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar domnul Baconschi se dovedeşte a fi un intelectual de carton. Tot ce invocă el sunt falsuri (...) Apoi, nimeni nu a făcut confuziile pe care el le acuză, sunt simplele lui invenţii. Scurt, domnul Baconschi minte pentru a ieşi în evidenţă. Îmi pare rău că trebuie să spun, dar asta e situaţia. Nu are nicio probă, să aducă probe pentru ceea ce spune. Nu există nicio probă, pentru că eu nu am făcut astfel de confuzii. E în capul lui. Îmi pare rău, dar e un intelectual de carton care se trezeşte vorbind", a afirmat Marga.

De asemenea, Marga a subliniat că până în prezent, de la preluarea mandatului său, a fost adus numai un secretar de stat politic în MAE, alţi doi diplomaţi de carieră, Bogdan Aurescu şi Luminiţa Odobescu fiind păstraţi în funcţii, iar Baconschi ştie cu siguranţă că "secretarii de stat sunt oriunde în lume politici".

"A fost adus numai Dan Petre, nu şi altcineva până la această oră. Domnul Baconschi vorbeşte aiurea, pentru că a fost adus numai un singur secretar de stat. Îmi pare rău, dar e sub demnitatea mea să fac polemici cu intelectualul de carton care este domnul Baconschi", a mai spus Marga.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, miercuri, că Andrei Marga a politizat Ministerul de Externe, are ezitări şi abordări partizane şi face confuzii instituţionale, Baconschi precizând că PDL îl monitorizează pe Marga în interesul naţional.

"Am constatat că noul ministru de Externe a politizat Ministerul de Externe. Nu a fost cazul mandatului meu", a susţinut Teodor Baconschi, într-o conferinţă de presă.
Baconschi a spus că el a lucrat cu secretari de stat diplomaţi de carieră în timp ce Andrei Marga a numit în locul lor doi secretari de stat cu CV-uri îndoielnice.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite