Andreea Paul, de la feminism la Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Paul, o militantă a „sfârşitului masculocraţiei“                                                 FOTO: Facebook
Andreea Paul, o militantă a „sfârşitului masculocraţiei“                                                 FOTO: Facebook

Deşi este una dintre cele mai cunoscute combatante pentru drepturile femeilor în politică, deputatul PDL Andreea Paul a ales să-l susţină pe Vasile Blaga pentru şefia partidului.

Ea îşi justifică alegerea prin faptul că încrederea pe care o inspiră un candidat este mai importantă decât genul său.

„În realitate, încrederea pe care o inspiră, valoarea omului, experienţa, viziunea şi echipa pe care reuşeste să o adune în jurul său despart voturile obţinute de candidaţi, nicidecum genul candidatului“, scrie Andreea Paul pe pe contul ei de Facebook.

Până de curând, Andreea Paul avea un discurs constant despre „sfârşitul masculocraţiei“ care ar da şansa femeilor să fie  promovate în funcţii de decizie în stat şi să nu mai fie discriminate de colegii lor, bărbaţi. Despre proiectele feministe ale Andreei Paul, mai multe detalii aici.

„Nicio femeie preşedintă. Nicio femeie prim-ministru. Nicio ministră a finanţelor sau a economiei până în prezent. Avem o singura preşedinta de Consiliu Judeţean. Însăşi masculinizarea funcţiilor reprezintă o discriminare lingvistică care va trebui corectată de către specialişti, iar când le feminizăm se transformă deseori în diminutive sau clădesc sensuri peiorative“, scrie Andreea Paul pe pagina sa de prezentare.

Andreea Paul a răspuns, miercuri, Elenei Băsescu, aceasta din urmă luând cuvântul în Parlamentul European pentru a semnala devierea a colegei democrat-liberale de la o „ mai buna reprezentare de gen în politică“.

''Dacă am aplica logica respectivă (a discursului Elenei Băsescu - n.r.) atunci toţi bărbaţii delegaţi ar trebui să-şi dea votul singurului candidat bărbat în această competiţie internă. Viziunea mea şi bătălia mea pentru egalitatea de şanse o sintetizez într-o singură frază - egalitate de şanse în rândul candidaţilor la aşezarea în linia de start, după care în funcţie de valoare, experienţă şi de viziune, fiecare delegat are libertatea de opinie şi de decizie cui îi oferă votul'', a declarat la Andreea Paul.

Elena Băsescu a declarat marţi,  în Parlamentul European, că femeile din politică ar trebui să se susţină între ele, nicidecum să aştepte sprijin din partea colegilor bărbaţi.

„Preşedinta Organizaţiei de Femei (n.r. Cristina Trăilă) şi Prim-vice preşedinta (n.r. Andreea Paul), care dealtfel au discursuri feministe înflăcarate, şi-au declarat susţinerea pentru singurul bărbat aflat în cursă.  Ma întreb ce fel de organizaţie de femei este aceasta?  Dânsele îl susţin pe cel care s-a opus vehement punerii în aplicare a statutului partidului care prevede o cota de 30% femei la toate alegerile“, a precizat EBA.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite