Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: România a făcut progrese în lupta anticorupţie. E important ca modificările la legile Justiţiei să ajute acest proces

0
0
Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. FOTO Arhivă Adevărul
Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. FOTO Arhivă Adevărul

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat miercuri că România a făcut progrese după aderarea la Uniunea Europeană în privinţa statului de drept şi a luptei anticorupţie şi a arătat că este foarte important ca modificările aduse legilor Justiţiei să ajute acest proces.

„În ceea ce priveşte propunerile pentru modificarea legilor Justiţiei în România, bineînţeles, oricare ţară poate să decidă în ceea ce priveşte legislaţia care este potrivită (...), conform Constituţiei şi a procedurilor parlamentare. După părerea mea, în România s-a făcut un progres enorm după aderarea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei şi consider că este absolut foarte important ca modificările noi să ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare şi Verificare în UE care este un mecanism foarte util“, a declarat Brummell, după participarea la deschiderea unei conferinţe, potrivit Agerpres.

Brummell a subliniat că este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei. „Schimbările în ceea ce priveşte legislaţia sunt pentru România. Bineînţeles, este important să fie o discuţie cu toate părţile interesate, o consultare largă şi este important ca modificările să ajute procesul în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi lupta în continuare împotriva corupţiei“, a mai afirmat ambasadorul britanic.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite