Ambasadorul Italiei: Colaborăm cu România pentru a atinge obiective strategice precum aderarea la Schengen și OCDE

0
Publicat:

Ambasadorul Alfredo M. Durante Mangoni a subliniat că Italia susține Românie în atingerea obiectivelor strategice precum aderarea la spațiul Schengen sau OCDE. Oficialul italian a punctat că relațiile economice dintre cele două țări sunt „solide și echilibrate”.

Nicolae Ciucă și ambasadorul Italiei în România FOTO: Gov
Nicolae Ciucă și ambasadorul Italiei în România FOTO: Gov

„Colaborăm cu România pentru a realiza obiectivele sale strategice, fie că este vorba de aderarea la spaţiul Schengen, fie de aderarea la OCDE. Angajamentul nostru comun faţă de temele aflate pe ordinea de zi la nivel global ne face parteneri valoroşi, mai ales într-un context internaţional marcat de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina", a declarat Alfredo M. Durante Mangoni la recepţia organizată de Ambasada Italiei la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Italiene, potrivit Agerpres.

Ambasadorul a precizat că peste 23.000 de companii cu capital italian se află în România, în sectoare precum energia nucleară și regenerabilă, infrastructură, agricultură, industrie manufacturieră, mecanică de precizie sau în sănătate. 

„Relaţiile economice dintre Italia şi România sunt solide şi echilibrate. Suntem al doilea furnizor şi al doilea client al României. Interschimbul comercial este în continuă creştere. Se apropie de cifra de 20 de miliarde de euro. Italia este unul dintre principalii investitori, confirmând cât de integrate şi complementare sunt cele două sisteme de producţie şi este principalul investitor după numărul de societăţi înregistrate", a adăugat oficialul italian. 

Ambasadorul Mangoni a mulțumit autorităților din România pentru solidaritatea de care au dat dovadă în contextul inundațiilor care au efectuat provincia Emilia Romagna. De asemenea, acesta a precizat că schimburile culturale dintre cele două țări au o „valoare inestimabilă” și formează „o moștenire comună” de artă, muzică și literatură.

Totodată, ambasadorul Italiei a apreciat poziția României în apărarea suveranității și independenței Ucrainei și a adăugat că această țară luptă pentru valorile europene ale democrației și libertății.

„Am intensificat de ceva vreme prezenţa italiană în România, pentru a întări flancul estic al NATO, pornind de la bazinul strategic al Mării Negre şi a asigura securitatea spaţiului aerian. Forţele noastre armate conlucrează umăr la umăr. Privind dincolo de conflict, împreună putem contribui la reconstrucţia Ucrainei, putem sprijini drumul european al Moldovei şi Balcanilor de Vest, pentru a construi un sistem european de securitate care să asigure viitorul tinerilor noştri", a afirmat acesta, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite