Ambasada Franţei îi cere scuze lui Cioloş: „Nu are cetăţenie franceză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, îi cere scuze premierului desemnat, Dacian Cioloş, pentru faptul că site-ul insitutţiei pe care o reprezintă îl reţinea pe Cioloş ca fiind cetăţean francez. Ambasada Franţei spune că premierul desemnat nu este cetăţean francez.

„În ultimele zile au circulat comentarii conform cărora domnul Dacian Cioloş, premierul desemnat al României, ar avea cetăţenie franceză. Se pare că aceste comentarii au la origine un text publicat pe site-ul Ambasadei Franţei cu ocazia unei recepţii desfăşurate pe 5 martie 2015. Recepţia nu avea legătură cu domnul Dacian Cioloş, care de altfel nici nu a fost prezent. În textul în limba franceză publicat la acea vreme pe site-ul Ambasadei Franţei, se anunţa, printre altele, că domnul Dacian Cioloş are cetăţenie «româno-franceză», iar în versiunea română a comunicatului că are dublă cetăţenie. Această informaţie a fost eronată“, a comunicat reprezentanţa diplomatică franceză.

"Domnul Dacian Cioloş nu are cetăţenie franceză. Textul a fost retras astăzi de pe site-ul Ambasadei Franţei. Ambasadorul regretă difuzarea unei informaţii inexacte şi utilizarea acesteia în scopuri controversate. Ambasadorul îi prezintă cele mai sincere scuze domnului Dacian Cioloş", subliniază Ambasada Franţei.

Premierul recent nominalizat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloş, este căsătorit cu franţuzoaica Valerie Cioloş-Villemin, care lucrează într-un domeniu asemănător celui în care este specializat şi soţul său. Valerie Cioloş-Villemin este expertă în domeniul agriculturii. Acesta este exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european în perioada 2010-2014. Soţia lui Cioloş a avut în job-uri care ţin de domeniul agriculturii, activitatea fiind desfăşurată cu precădere în zona României şi a Republicii Moldova.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite