Alina Gorghiu: Nu am nicio intenţie de candidatură la congresul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul lider PNL Alina Gorghiu FOTO Mediafax
Fostul lider PNL Alina Gorghiu FOTO Mediafax

Fostul copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că nu va candida pentru preşedinţia partidului, la Congresul partidului care va avea loc, cel mai probabil, în iunie.

„E un interes mare pentru Convenţia Naţională a PNL, nu doar în interiorul partidului. În 26 luna aceasta, o comisie politică va propune Biroului Politic Naţional un calendar pentru desfăşuarea ostilităţilor. Nu am nicio intenţie de candidatură, dar voi susţine o echipă care va susţine principiile spuse anterior. În iunie aproximativ va fi Convenţia Naţională”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de rpesă susţinută la Timişoara. 

Fostul lider PNL a pledat pentru un parteneriat cu tehnicraţii şi pentru coagularea dreptei, proiecte pe care le va susţine. ”Cred că nu ar trebui să avem nicio inhibiţie să vorbim de un parteneriat cu tehnicieni, chiar dacă noţiunea de tehnocrat a fost pătată în ultima perioadă. Cred că este necesar ca cei care vor conduce PNL să îşi asume reunificarea dreptei. Este un proiect pe care îl voi susţine. Cei care vor conduce PNL trebuie să limpezească poziţionarea partidului pe teme precum Constituţia, Justiţia”, a mai spus Gorghiu.

Mai mulţi lideri ai fostului PDL s-au întâlnit marţi pentru a vorbi despre viitorul PNL, în condiţiile în care în lunile mai-iunie ar urma să fie Congresul partidului. În prezenţa fostului copreşedinte Vasile Blaga, liderii prezenţi la întâlnire au convenit că opţiunea dezirabilă pentru susţinerea la Congres şi preluarea partidului e  Cătălin Predoiu, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. „Cătălin Predoiu e omul pe care Vasile Blaga îl vrea la conducerea partidului. E un om care poate fi lider. A condus cu brio Ministerul Justiţiei şi are şi o imagine bună în afara ţării, cu toate că nu e el foarte charismatic“, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. 

Din rândul foştilor PDL-işti, la funcţia de lider mai râvneşte şi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, însă aceasta nu se bucură de sprijinul lui Blaga şi al altor lideri locali. De altfel, potrivit unor surse politice, aceasta nu a fost prea mulţumită de faptul că Blaga l-a preferat pe Predoiu. Pe de altă parte, în mod neaşteptat, Turcan e sprijinită de secretarul general interimar al PNL, Marian Petrache, care a avut la rândul său o întâlnire cu mai mulţi liberali pentru a stabili cum pe cine să susţină la Congres, cu toate că o decizie clară a fost luată de tabăra sa. De altfel, acesta a reuşit să-şi impună apropiaţii în birourile de conducere ale comisiilor din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite