Alexandru Rafila participă la Reuniunea miniştrilor Sănătăţii din UE. Măsurile pentru limitarea răspândirii variantei OMICRON, pe agenda discuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va participa, marţi, la Bruxelles, la Reuniunea miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană, unde se va discuta despre limitarea răspândirii variantei OMICRON şi achiziţionarea, prin procedură comună la nivel UE, a terapiilor COVID-19.

„Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, va participa la Reuniunea miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană -EPSCO, care se va desfăşura mâine, 7 decembrie 2021,  la Bruxelles. Pe agenda miniştrilor Sănătăţii din spaţiul european se află subiecte de interes pentru contextul epidemiologic actual, precum coordonarea măsurilor ce trebuie luate în vederea detectării şi a controlului răspândirii noii variante Omicron a SARS-CoV-2 şi achiziţionarea, prin procedură comună la nivel UE, a terapiilor COVID-19”, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.  

Potrivit sursei citate, miniştrii Sănătăţii din Uniunea Europeană vor mai susţine un schimb de opinii privind necesitatea înfiinţării, la nivelul Comisiei Europene, a unui serviciu specializat în asigurarea pregătirii situaţiilor de urgenţă care apar în domeniul sănătăţii. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite