Alexandru Muraru: „AUR este pasibil de scoatere în afara legii. Este nevoie de un angajament de izolare a lor în Parlament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru FOTO Facebook
Alexandru Muraru FOTO Facebook

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, susţine că partidul parlamentar AUR este „pasibil de scoatere în afara legii” pentru acţiuni extremiste, apologia criminalilor de război, atacuri la minorităţi.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Alexandru Muraru a transmis că există un filon vechi naţionalist şi populist în România, reprezentat în anii 90 şi primul deceniu al anilor 2000, de diferite formaţiuni cu reprezentare parlamentară, însă la momentul actual vorbim cu precădere de un partid de factură neo-fascistă, neo-legionară, ultranaţionalistă, făcând referire la partidul AUR. 

Deputatul susţine că ceea ce fac membrii AUR reprezintă un atac direct la toleranţă, la alteritate, la diversitate care ia forma unui război ideologic pe măsură ce reţeaua câştigă teren.

„Stigmatizarea socială a celuilalt, a minoritarilor creează extremiştilor şi adepţilor lor sentimentul că pot trece la nivelul următor, că sunt legitimi, vitalitatea cu care se propagă le dă încredere, ca şi lipsa de reacţie a autorităţilor. Prezenţa lor publică în stradă, pe reţelele de socializare, în mass-media, având mereu şi mereu noi motive şi instrumente de a propaga ura creează pentru adepţii lor sentimentul unei societăţi în pragul prăbuşirii şi a victoriei lor iminente. De aceea, ei sunt mereu în mişcare, războiul lor nu se încheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autorităţii e pentru ei un pas înainte”, a spus Muraru.

Acesta apreciază că grupul parlamentar AUR este susceptibil de scoatere în afara legii, însă susţine că este nevoie de un efort comun, parlamentar, împotriva extremismului. 

„Ei ştiu că sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact naţional, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”, a explicat Alexandru Muraru. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite