Alegeri în 30 de localităţi pe 20 iunie. Foştii primari - decedaţi, incompatibili sau condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AEP, instituţie condusă de Constantin Mituleţu-Buică, a propus data de 20 iunie pentru alegeri. FOTO Mediafax
AEP, instituţie condusă de Constantin Mituleţu-Buică, a propus data de 20 iunie pentru alegeri. FOTO Mediafax

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că propune Guvernului ca alegerile locale parţiale pentru primarii din 30 de localităţi să fie pe 20 iunie. Funcţiile au rămas vacante după ce foştii edili au decedat între timp, au fost găsiţi incompatibili sau chiar au fost condamnaţi la închisoare.

Alegerile ar urma să aibă loc în 25 de comune şi cinci oraşe (Boşca, Bragadiru, Târgu Bujor, Şimleul Silvaniei, Vilcovul de Sus). De exemplu, în oraşul Bragadiru (Ilfov), primarul Vasile Cimpoeru (PNL) a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals intelectual.

Alegeri sunt şi în comuna Şotrile (Prahova). Ales primar al comunei Şotrile în septembrie 2020, Bogdan Davidescu nu a fost validat de instanţă, deoarece avea o condamnare de un an şi şase luni pentru pornografie infantilă, care fusese pronunţată în noiembrie 2019. După ce nu i-a fost validat mandatul, Davidescu a anunţat că va candida din nou. Şi în celebra comună Deveselu (Olt), unde este o bază americană, vor fi alegeri, după ce oamenii au ales primar pe o persoană care murise cu puţin timp înainte de scrutinul din 27 septembrie 2020.

La urne se vor prezenta şi locuitorii din comunele ialomiţene Gura Ialomiţei (cu primar decedat) şi Ion Roată (cu edil invalidat din cauza problemelor de integritate), acolo unde Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că scoate la concurs două funcţii de primar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite