VIDEO Satul cobrelor, locul în care oamenii şi şerpii convieţuiesc în pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerpii sunt jucării pentru copiii din acest sat FOTO Odditycentral.com
Şerpii sunt jucării pentru copiii din acest sat FOTO Odditycentral.com

Locuitorii unui sat din Thalianda au nişte animale de companie mai puţin obişnuite. În fiecare casă din  cele 140 ale satului trăieşte cel puţin o cobră.

În urmă cu 60 de ani, un medic din Thailanda a venit cu o idee bizară menită să transforme sătucul în care trăia într-o atracţie turistică: el le-a propus locuitorilor să crească şerpi pe post de animale de companie şi să ofere turiştilor spectacole cu ei. Surprinzător sau nu, ideea a funcţionat de minune. Astăzi, satul Ban Kok Sa-Nga, situat în provincia thailandeză Khon Kaen, este cunoscut în întreaga lume ca satul cobrelor şi se află pe lista obiectivelor turistice din această ţară, potrivit site-ului odditycentral.com.

Şerpi de toate speciile – de la cele veninoase, cum ar fi cobra regală sau şarpele cu ochelari, şi până la cele mai puţin periculoase, de tipul pitonilor – sunt crescuţi de locuitorii acestui sat în cutii de lemn şi consideraţi membri ai familiei.

Spectacolele cu şerpi nu sunt pentru turiştii slabi de inimă. În vreme ce majoritatea oamenilor se tem de aceste reptile, thailandezii din Ban Kok Sa-Nga îi manevrează fără să clipească. Pentru ca spectacolele să fie şi mai şocante, şerpii sunt agitaţi pentru a deveni mai agresivi. Nici chiar copiilor din acest sat nu le este frică să se joace cu şerpii.

Şerpii nu aduc profit mare

Cel mai bun îmblânzitor de şerpi din acest sat, un bărbat de 72 de ani pe nume Bualee Chai, a fost muşcat de 21 de ori în cei peste 50 de ani de când oferă turiştilor spectacole şi a fost nevoit să-şi amputeze câteva degete. „Dacă nu-mi amputam degetele, aş fi murit. Ultima dată când am pierdut un deget a fost pe 26 decembrie 2004. A fost chiar momentul în care Thailanda a fost lovită de tsunami“, povesteşte bărbatul. El a refuzat să-şi administreze serul antivenin motivând că tehnica prin care se extrage veninul este dureroasă pentru şerpi. Argumentul său este surprinzător, dacă luăm în calcul faptul că îşi loveşte uneori cobrele în spectacole. Bualee Chai spune că este foarte ataşat de animale sale de companie. „Dacă moare vreunul dintre şerpi, sunt foarte trist“, mai spune Chai.

Spectacolele cu şerpi nu le aduc sătenilor prea mulţi bani. De altfel, foarte puţini din şerpii crescuţi de săteni sunt folosiţi în spectacole. „Îi cumpărăm doar pentru a avea grijă de ei“, mărturiseşte Chai. Profitul cel mai mare este obţinut din vânzarea ierburilor medicinale locale. Cea mai populară dintre ele este „wan paya ngoo“, care ar trata orice muşcătură veninoasă în 30 de minute. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite