Un judecător american a schimbat numele unui copil pe care îl chema Mesia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător american din Tennessee a impus schimbarea numelui unui copil, botezat Messiah (n.r. – Mesia în limba română) de părinţii săi, susţinând că nu există decât un singur mesia, „Iisus Hristos”.

Cuvântul Mesia este un titlu, iar acest titlu nu merită purtat decât de o singură persoană, iar acea persoană Iisus Hristos”, a decis judecătoarea Lu Ann Ballew, al cărui verdict este citat de ziarul local The Tennessean pe site-ul său.

Părinţii copilului au mers la tribunal pentru că nu căzuseră de acord asupra numelui de familie pe care să-l poarte fiul lor. Judecătoarea a decis ca băiatul acestora să poarte atât numele de familie al tatălui, cât şi numele mamei, şi, în acelaşi timp, spre marea surpriză a părinţilor, a schimbat prenumele copilului în Martin.

Judecătorul a explicat că este prima dată când este nevoită să schimbe un nume de copil. Aceasta consideră că este cel mai bine pentru copil să poarte alt nume, nu Messiah, deoarece locuieşte şi va creşte într-o regiune unde populaţia catolică este majoritară.

Acest lucru (n.r. – numele) i-ar fi putut face destule probleme”, a anunţat judecătoarea din Tennessee.

Mama copilului a anunţat că vrea să facă apel la o instanţă superioară de judecată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite