Tradiţia chineză interzisă prin lege: căsătoria între fantome

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desi a fost interzis, obieciul incă se practică in unele zone rurale FOTO Arhivă Adevărul
Desi a fost interzis, obieciul incă se practică in unele zone rurale FOTO Arhivă Adevărul

De sute de ani, chinezii practică obieciul „căsătoriilor intre fantome”, pentru că ei consideră  moartea ca fiind doar inceputul unei vieţi noi intr-un cuplu.

„Căsătoria intre fantome” inseamna impreunarea dintre două cadavre, intr-o incercare de a preveni singurătatea in viata de apoi, relatează „NBC News”, citat de „Huffington Post”.

Credinta populară este că, atunci cand cineva moare necăsătorit, el isi va petrece viata de apoi in singurătate si va bantui membrii familiei care incă sunt in viată. Astfel, rudele trebuie să ii găsească o pereche care, de asemenea, este decedată, pentru a-i tine companie.

Desi obieciul a fost interzis prin lege in anul 1949, el incă este practicat in unele zone rurale.

Potrivit  „ABC News”,  „căsătoriile intre fantomeau inceput să aibă loc din ce in ce mai des, odată cu dezvoltarea economiei.

Căsătoria intre fantome este asemănătoare in multe privinte cu cea normală: membrii familiei mănancă, consuma bauturi si socializează, iar familia mirelui ii oferă un cadou familiei miresei, de obicei, o sumă de bani. Rudele celor două persoane decedate vor continua să tină legătura intre ele.

Partea ciudată a ceremoniei este atunci cand rudele miresei decedate ii dezgroapă rămăsitele, pentru a-i inmormanta pe cei doi impreună, fiind declarati sot si sotie la cimitir.

La inceputul lunii, patru bărbati au fost condamnati la doi ani de inchisoare cu executare pentru căau dezgropat zece cadavre ale unor femei si le-au vandut pe toate pentru suma de 39.000 de dolari. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite