Obezii londonezi vor fi penalizaţi dacă nu merg la sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obezitatea costă statul britanic aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline pe an FOTO: Shutterstock
Obezitatea costă statul britanic aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline pe an FOTO: Shutterstock

Beneficiile oferite obezilor din Westminster ar putea fi retrase dacă aceştia nu urmează cu regularitate programele de slăbit prescrise de medici, anunţă „Financial Times“.


Conservatorii londonezi au pus la punct un plan pentru reducerea costurilor pe care le presupune obezitatea asupra bugetului britanic. În prezent, persoanele obeze beneficiau de abonamente gratuite la săli de fitness, la bazine de înot şi la SPA-uri. Dacă obezii nu folosesc aceste abonamente cu regularitate, ei vor fi penalizaţi şi li se vor retrage aceste beneficii, se arată într-un raport local publicat de „Financial Times“.

Iar persoanele care ţin cu stricteţe regimurile recomandate de medici pentru a scădea în greutate vor fi răsplătite cu ajutoare băneşti.

Un sfert din adulţii britanici sunt obezi

Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din Marea Britanie, un sfert din adulţi suferind de această tulburare metabolică. Ministerul Sănătăţii britanic estimează că obezitatea presupune costuri directe de aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de euro) pe an.

Specialiştii britanici au păreri împărţite cu privire la această decizie. Unul dintre opozanţi este profesorul John Wass, vicepreşedintele Academiei Regale de Medicină: „Pentru ca oamenii să slăbească, ei trebuie să-şi dorească acest lucru şi nu cred că pot fi forţaţi să respecte recomandările medicilor prin astfel de măsuri“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite