FOTO Copilul cu mâini gigant, alungat ca un mutant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel în vârstă de opt ani din India a şocat medicii după ce mâinile sale au luat proporţii gigantice, iar ele continuă să crească.

Kaleem, din India, este incapabil să ducă la capăt sarcini simple, cum ar fi să se lege singur la şireturi sau să se îmbrace, din cauză că atunci când s-a născut avea mâinile de două ori mai mari decât cele ale unui bebeluş obişnuit. Mama băiatului, Haleema, în vârstă de 27 de ani, a declarat că a ştiut că este ceva în neregulă cu fiul său încă de la naştere, însă nu a putut face nimic în această privinţă. Acum, mânile băiatului măsoară 33 de centimetri de la baza palmei şi până în vârful degetului mijlociu. Diformitatea stârneşte reacţii neplăcute pentru copil din partea oamenilor din jur, care sunt speriaţi de mâinile sale uriaşe.

„Nu pot merge la şcoală, pentru că învăţătoarea spune că ceilalţi copii se sperie de mâinile mele. Mulţi dintre ei se poartă urât cu mine şi spun lucruri precum «haideţi să-l batem pe copilul cu mâinile mari». Şi, uneori, mă bat”, povesteşte băieţelul, adăugând că îi este foarte greu să se îmbrace singur. Deşi trece printr-o adevărată dramă, el spune că nu ar vrea să fie operat, pentru că îi este frică de injecţii. 

image

Părinţii au încercat disperaţi să-şi ajute fiul, dar fără niciun rezultat. Ei câştigă doar 19 euro pe lună. Tatăl său, Shamim, în vârstă de 45 de ani, se învinuieşte pentru leafa mică şi se teme că băiatul nu va fi niciodată independent, pentru că nu se poate hrăni singur şi ridică foarte greu până şi un pahar cu apă. 

„Am vrut să îl ducem la un spital, dar nu avem bani. Am stat atât de prost cu banii în anumite perioade, că am fost nevoiţi să cerşim”, povesteşte bărbatul.

image

Copilul a fost văzut de medicul din localitatea sa natală, însă acesta a spus că nu a mai văzut un asemenea caz şi că nu ştie care este cauza diformităţii băiatului. În afară de faptul că mâinile îi cresc necontrolat, starea de sănătatea a lui Kaleem este bună. Inima şi plămânii funcţionează corespunzător, dar dacă mâinile sale continuă să crească în acelaşi ritm, acest lucru ar putea pune presiune pe sistemul său cardiovascular, scurtându-i viaţa.

image
image

După ce i-a fost prezentat cazul, doctorul Krishan Chungh, şeful secţiei de pediatrie al Insitutului Memorial de Cercetare Fortis, aflat în apropierea Delhi, a fost, la rândul său, şocat de diformitatea lui Kaleem. Medicul a declarat că băiatul ar putea suferi de limfangiom sau hamartom, ambele boli fiind tratabile. 

image

„Această boală pare foarte rară, dar am mai întâlnit-o. Fără o examinare mai atenta şi teste medicale, nu pot fi 100% sigur în legătură cu diagnosticul”, precizează medicul.

Limfangiomul este o afecţiune a sistemului limfatic ce produce inflamaţii la nivelul ţesuturilor, iar acestea se măresc în dimensiune, iar hemartomul este un tip de tumoare benignă care stimulează creşterea excesivă a ţesuturilor. După ce au auzit verdictul lui Krishan Chungh, părinţii lui Kaleem sunt optimişti şi fac acum mari eforturi pentru a strânge bani, în speranţa vindecării fiului lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite