Zicu nu mai vrea la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul a spus că e timpul să se despartă de roş-albi şi să-şi încerce norocul în altă parte. Războiul cu fanii, dar şi oferta consistentă sosită recent din Primera Division l-au determinat pe machidon să ia această decizie.

Evoluţia slabă din sezonul recent încheiat l-au adus pe Ianis Zicu printre „favoriţii" galeriei. Înjurat la fiecare apariţie în tricoul alb-roşu şi taxat la fiecare atingere a balonului, jucătorul de 26 de ani a clacat şi i-a anunţat pe agenţii săi să-i caute un alt club.

Primii care l-au vrut au fost giuleştenii, echipă unde Zicu a mai fost pe vremea în care Rapidul era antrenat de Răzvan Lucescu. Mutarea i-a priit atunci mijlocaşului, care a avut evoluţii foarte bune în tricoul alb-vişiniu. Cristi Borcea, preşedintele executiv al „cîinilor", s-a opus unui nou transfer al lui Ianis în Giuleşti: „Nu întărim rivalele, Ianis pleacă doar în străinătate". Iar oferta care să respecte criteriile şefilor a sosit pe adresa clubului din Şoseaua „Ştefan cel Mare".

Este vorba despre Hercules Alicante, formaţie nou promovată în prima ligă spaniolă, acolo unde joacă şi Ionel Dăniculescu. Interesul ibericilor pentru mijlocaş a fost confirmat şi de tehnicianul dinamovist. „De câteva zile a sosit o ofertă pentru Ianis", a spus Ioan Andone. Tehnicianul a explicat şi motivul pentru care fotbalistul a traversat o perioadă nefastă a carierei în ultimul timp: „Ianis regretă problemele pe care le-a avut cu suporterii, dar are probleme şi acasă, cu mama lui, în plus, nici nu prea a mai jucat după accidentare".

Zicu ar putea ajunge la echipa din Alicante, sub formă de împrumut un sezon, după care ibericii ar avea prima opţiune de cumpărare. Mutarea ar fi benefică şi pentru acţionarii dinamovişti, în condiţiile în care jucătorul are un salariu de 200.000 de euro pe sezon.

Ianis Zicu, mijlocaş Dinamo: „M-am săturat. Plec!"

Machidonul de 26 de ani a anunţat că nu vrea să mai continue la echipa din Şoseaua „Ştefan cel Mare" din cauza relaţiei tensionate în care se află cu suporterii roş-albilor.

„Adevărul": Ianis, ce faci, pleci sau rămâi la Dinamo?

Zicu: Eu vreau să plec de la echipă, nu mai stau... M-am săturat. Plec să-mi schimb norocul.

De ce eşti aşa de hotărât să te desparţi de roş-albi?

Sunt decis din cauza suporterilor. Nu pot să mai joc aici pentru că sunt înjurat la fiecare meci.

Andone a anunţat că ai o ofertă avantajoasă. Pleci la Hercules Alicante?

Impresarul şi cei din club se ocupă de acest aspect. Dar, ţi-am spus, eu plec din cauza relaţiei proaste pe care o am cu cei din tribune.

Dar dacă antrenorul va reuşi să aplaneze conflictul cu suporterii, vei rămâne la echipă?

Nea Ando e omul care m-a crescut de la 18 ani şi care mă cunoaşte foarte bine. Dacă va reuşi o reconciliere între mine şi fanii dinamovişti, atunci aş putea continua în „Ştefan cel Mare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite