Vin americanii la Chelsea. Acordul de vânzare a fost semnat! Se aşteaptă ok-ul din partea oficialilor britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea
Chelsea

Roman Abramovici a renunţat până la urmă de tot la Chelsea. Oferta unui miliardar american, Todd Boehly, a fost acceptată.

Acordul pentru vânzarea clubului Chelsea a fost confirmat, americanul Todd Boehly fiind cel care a câştigat cursa pentru vânzarea formaţiei londoneze. Conform Eurosport, miliardarul este reprezentantul unui consorţiu din care mai fac parte şi partenerul său la echipa de baseball LA Dodgers, Mark Walter, miliardarul elveţian Hansjorg Wyss, dar şi un fond de investiţii din California,  Clearlake Capital.

Au mai făcut oferte pentru a pune mâna pe Chelsea şi un alt consorţiu reprezentat de Stephen Pagliuca, un american care a cumpărat recent echipa Atalanta. A încercat să cumpere Chelsea şi Sir Jim Ratcliffe, dar şi-a depus oferta prea târziu.

Tot ce lipseşte este acordul guvernului britanic şi al Premier League de a ratifica vânzarea, scrie lequipe.fr.

Cu toate acestea, procesul ar trebui să se accelereze în următoarele săptămâni. Licenţa deţinută Chelsea pentru a evolua în Premier League expiră pe 31 mai, din cauza sancţiunilor luate de autorităţile britanice împotriva oligarhilor ruşi, o consecinţă a războiului început în Ucraina de Moscova.

Anunţat în ultimele zile drept favorit la preluarea grupării Chelsea, Boehly a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite