VIDEO Vasluiul poate avea noroc: moldovenii se pot califica la „masa verde” în play-off-ul Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua | Wesley aşteaptă verdictul UEFA în cazul Fenerbahce
Ziua | Wesley aşteaptă verdictul UEFA în cazul Fenerbahce

FC Vaslui ar putea accede în play-off-ul Ligii Campionilor la „masa verde”, deoarece viitoarea adversară a trupei moldave, Fenerbahce, riscă să fie din nou exclusă din competiţiile europene din cauza acuzaţiilor de trucare a meciurilor din campionatul Turciei.

„Zeiţa Fortuna” i-ar putea surâde Vasluiului lui Marius Şumudică. Fenerbahce Istanbul, echipă cu care moldovenii trebuie să se dueleze pentru un loc în play-off-ul Ligii Campionilor, ar putea fi exclusă din orice competiţie europeană din cauza scandalului de corupţie în care a fost implicat clubul turc. Fenerbahce a primit o sancţiune asemănătoare sezonul trecut din cauza trucării unor meciuri în prima ligă turcă şi poate fi pedepsită din nou de UEFA şi în acest sezon. Forul fotbalistic european analizează dosarul lui Fenerbahce, situaţia echipei fiind incertă în acest moment. „Situaţia este foarte complicată, dar încercăm s-o rezolvăm cât mai curând. Dosarul este imens, avem de citit mii de pagini. Situaţia echipei Fenerbahce este incertă în acest moment”, a spus Gianni Infantino, secretar general al UEFA, care se ocupă de cazul clubului turc.

Trabzonspor vrea să-i ia locul lui Fenerbahce

În cazul în care Fenerbahce va fi din nou exclusă din cupele europene, Trabzonspor ar putea să-i ia locul, echipă care s-a clasat pe locul trei în sezonul trecut în campionatul Turciei. Oficialii lui Trabzonspor fac presiuni pe lângă Federaţia Turcă de Fotbal pentru a primii acceptul să evolueze în turul trei preliminar al Ligii Campionilor în locul lui Fenerbahce. Totuşi, Vasluiul are şansa de a nu mai juca nici cu Trabzonspor, deoarece tragerea la sorţi a fost deja efectuată şi astfel echipa moldavă poate merge direct în play-off.

Fenerbahce a fost suspendată un an din competiţiile europene din cauza scandalului privind trucarea meciurilor din campionatul Turciei. Dacă va fi găsit din nou vinovat, clubul turc va primi o sancţiune asemănătoare şi în acest sezon al cupelor europene. Fenerbahce are în palmares 18 titluri de campioană în Turcia, iar cea mai bună performanţă în Liga Campionilor a fost accederea în sferturile de finală în sezonul 2007/2008, informează ProSport.

În cazul în care totuşi se va disputa partida cu Fenerbahce, primul meci va avea loc pe 31 iulie, la Istanbul, iar partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, la Vaslui. Dacă va fi eliminată de Fenerbahce, echipa moldavă va merge în play-off-ul Europa League, unde are mari şanse să fie cap de serie la tragerea la sorţi. Dacă va elimina echipa turcă, Vaslui va accede în play-off-ul Ligii Campionilor, unde nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi.

Vezi atmosfera incendiară creată de fanii lui Fenerbahce la meciurile de acasă ale favoriţilor: 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite