VIDEO Tatăl lui Samaras a jucat contra României lui Hagi, Lăcătuş şi Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre fotbaliştii naţionalei Greciei au în familie foşti fotbalişti care au evoluat contra României, în preliminariile pentru Mondialul din 1990.

Tatăl lui Giorgios Samaras, Ioanis Samaras, în prezent director tehnic al Academiei lui Panathinaikos Atena,  a jucat în meciul de la Atena, din 1989, terminat la egalitate, scor 0-0. Samaras senior juca mijlocaş, dar în general era rezervă la naţională. El s-a născut în Australia, la Melbourne, şi ar fi putut evolua pentru naţionala „cangurilor” însă a ales Grecia. Şi fiul său, acum la Celtic, are paşaport australian, însă niciun moment n-a fost tentat să evolueze pentru naţionala ţării de la Antipozi. Deşi este unul dintre jucătorii reprezentativi ai Greciei, Giorgios Samaras n-a jucat nici măcar un minut în campionatul intern. El a fost cumpărat la 15 ani de Heerenveen, a  evoluat şase ani în Olanda, apoi a trecut în Anglia, iar din 2008 e la Celtic. Bunicul lui Samaras, Georgios, a fost şi el fotbalist în Australia, fiind totodată şi unul dintre fondatorii echipei South Melbourne FC.

Nepotul marelui Manolas
Cel de a-l doilea elen care e într-o situaţie oarecum similară cu Samaras este Kostas Manolas, fundaş central la Olympiakos Pireu. El este nepotul mult mai celebrului Stelios Manolas, unul dintre cei mai mari fotbalişti sin istoria Greciei. Stelios a jucat în ambele meciuri cu România şi a participat şi la Campionatul Mondial din SUA 1994. Bătrânul Manolas este recunoscut în Grecia pentru ataşamentul deosebit pe care l-a avut faţă de echipa la care a început fotbalul. El a jucat 24 de ani la AEK Atena, refuzând de-a lungul timpului oferte tentante de la FC Porto şi Monaco. „Iubesc această echipă şi de aici vreau să mă retrag”, şi-a motivat alegerea cel care timp de 19 ani a fost căpitanul lui AEK Atena. Manolas junior e deocamdată departe ed faima unchiului său. A jucat şi el la AEK Atena, dar în 2012 s-a transferat la rivala Olympiakos Pireu, unde e om de bază în campionat şi în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite