VIDEO Ruşii au ridicat o arenă de 563 de milioane de euro şi acum n-au ce face cu ea: ce se va întâmpla cu „bijuteria“ Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul „Fisht“ a găzduit cele două ceremonii de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice de Iarnă. De acum încolo însă, acolo se vor desfăşura meciuri care, în România, se dispută pe câmp, la ţară.

Ambiţia personală a lui Vladimir Putin a făcut ca Jocurile Olimpice de Iarnă să aibă loc la staţiunea preferată a preşedintelui rus, într-o zonă unde temperaturile au atins 15-16 grade Celsius, în luna februarie, atunci când s-a desfăşurat evenimentul.

După terminarea Jocurilor, Rusia s-a confruntat cu două probleme majore. În primul rând, turismul n-a explodat în zonă, aşa cum au anunţat ruşii că se va întâmpla, iar Soci a devenit un oraş-fantomă. Apoi, cele şase arene sportive, ridicate cu costuri uriaşe pentru Jocurile Olimpice, zac nefolosite.

În disperare de cauză, ruşii au încercat să găsească o soluţie, măcar pentru arena „Fisht“, care a costat 563 de milioane de euro.

Devine „casa“ unei echipe care nu există

Teoretic, stadionul de 40.000 de locuri ar trebui să găzduiască partidele naţionalei Rusiei, iar la Mondialul din 2018 se va număra printre arenele turneului final.

Totuşi, Rusia joacă patru, cinci meciuri pe an, pe teren propriu, iar până la Cupa Mondială mai sunt patru ani. În aceste condiţii, s-a luat o decizie-surpriză pentru un stadion de cinci stele: el va deveni „casa“ echipei Zhemchuzhina Soci.

Vorbim de un club înfiinţat în 1991, care, în 2011, s-a retras din liga a doua şi şi-a oprit activitatea! Acum, Zhemchuzhina Soci urmează să fie „resuscitată“, se va înscrie în liga a treia şi îşi va disputa partidele de pe teren propriu pe împunătorul stadion „Fisht“.

VEZI IMAGINI CU ARENA „FISHT“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite