VIDEO Posedaţi de „Diavol“: Barcelona a fost furată şi anesteziată la Milan. „Adevărul“ prezintă filmul şi cifrele unui meci incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a fost pierdut pe San Siro
Messi a fost pierdut pe San Siro

Europa fotbalistică e în stare de şoc, după un rezultat care a spulberat cea mai bună echipă a planetei. Din păcate, meciul a fost stricat de o fază în care şase arbitri n-au văzut ce au văzut milioane de telespectatori, fără să fie nevoie de vreo reluare.

AC Milan, locul 4 în Serie A, la 11 puncte de liderul Juventus. Barcelona, locul 1 în La Liga, la 12 puncte de locul 2. 

AC Milan, o echipă care şi-a vândut cei mai buni fotbalişti în vară, iar vedetele ei de acum, Robinho şi Balotelli au stat în tribune. Barcelona, o formaţie care şi-a avut toţi jucătorii de bază la dispoziţie, însă care şi-a pierdut, temporar, antrenorul principal, Tito Vilanova fiind plecat în America pentru a-şi trata cancerul. 

AC Milan, privită ca o victimă sigură, chiar şi pe teren propriu. Barcelona, formaţia „extraterestră“ care a „aterizat“ pe „San Siro“ gată să tranşeze repede meciul şi calificarea.

Rezultatul final? AC Milan 2 - Barcelona 0

Ce s-a întâmplat?

  Milan s-a aşezat cu zece jucători de câmp în faţa careului propriu şi a cedat posesia. Adică ceea ce fac mai toate echipele, atunci când dau de tiki-taka. Iar mai mereu tiki-taka învinge. Nu însă şi miercuri seară. Deşi a avut o posesie de 65%, Barca nu şi-a creat nicio ocazie de gol şi n-a avut decât două şuturi pe spaţiul porţii. 

Dincolo de jocul colectiv care n-a mai mers, nici Messi n-a mai fost acelaşi fotbalist de neoprit, ci mai degrabă unul destul de slab, căruia nu i-a ieşit absolut nimic.

Chiar şi aşa, Barcelona are toate motivele pentru a pune eşecul în cârca arbitrilor. În minutul 57, după o lovitură liberă, Zapata i-a aşezat balonul cu mâna pentru Kevin Prince Boateng, iar acesta a înscris cu un şut din prima. Cei şase arbitri aflaţi pe teren n-au văzut ceea ce era evident, fără să fie nevoie de reluări: golul lui Boateng a fost precedat de un henţ şi ar fi trebuit să fie anulat.

La 1-0, Milan a continuat să joace la fel, cu zece oameni în faţa careului propriu, aşteptând tradiţionalul contraatac letal, în stil italian. Şi a reuşit! Cu nouă minute înainte de final, balonul a circulat pe traseul Niang - El Sharaawy - Muntari, iar mijlocaşul defensiv a finalizat cu un voleu fantastic, precum un atacant de rasă.

S-a terminat 2-0 pentru „Diavolul“ milanez, Barcelona a pierdut primul meci după o lună, şi aşteaptă cu mari emoţii returul de pe „Camp Nou“ la 12 martie.

VEZI GOLURILE MECIULUI MILAN - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite