VIDEO Olăroiu, meci fabulos în China: Echipa sa a ajuns în finala campionatului cu un gol fantastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 51 de ani, tehnicianul român a văzut multe în fotbal. Ceea ce a trăit însă, astăzi, e probabil cea mai dramatică întâlnire la care a participat, în ultimii ani, în calitate de antrenor.

Cosmin Olăroiu a abordat noul campionat din China cu o echipă căreia nimeni nu dădea vreo şansă în lupta pentru titlu. 

La trei luni după startul Superligii însă, Jiangsu Suning e în finala pentru titlu după 14 meciuri disputate în sezonul regulat şi încă patru întâlniri bifate tur-retur, în sferturi şi în semifinale. Dacă „dubla“ cu Chongqing Dangdai Lifan a fost rezolvată, relativ uşor, cu o remiză în prima manşă (1-1) şi o victorie în retur (1-0), în schimb, confruntările din semifinale au fost dramatice!

Aici, Jiangsu a dat de Shanghai SIPG. Vorbim de trupa pregătită de portughezul Vitor Pereira (fost antrenor la Porto, Olympiakos sau Fenerbahce) şi pentru care joacă nume mari precum brazilienii Hulk şi Oscar, dar şi austriacul Arnautovici. Turul s-a încheiat indecis, scor 1-1. Atunci, echipa lui Oli a fost egalată dintr-un penalty, în minutul 81.

Returul de astăzi a oferit un meci fabulos! Shanghai SIPG a deschis scorul prin Yang Shiyuan (25). La 1-0, Jiangsu a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Abduhamit Abdugheni (57). Totul părea pierdut pentru echipa lui Oli!

A urtmat însă o desfăşurare incredibilă de evenimente. Mai întâi, Jiangsu a egalat prin Wu Xi (78): 1-1. Apoi, meciul a intrat în prelungiri, iar aici Luo Jing, introdus în minutul 101, a punctat şi el, la şase minute de la intrarea sa pe teren: Shanghai SIPG - Jiangsu Suning 1-2!

A fost şi rezultatul cu care s-a încheiat partida, iar pentru echipa lui Olăroiu urmează finala campionatului, fie cu Guangzhou Evergrande, fie cu Beijing Guoan. Prima formaţie e cea care a luat titlul în China în opt din ultimele nouă ediţii ale campionatului.

CITEŞTE ŞI:

Dezvăluirile românului din China: Cosmin Olăroiu explică cum au învins asiaticii pandemia

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite