VIDEO Moment istoric în Olanda: Un fotbalist a reuşit o performanţă uluitoare care a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O partidă banală din campionat în care s-au întâlnit FC Zwolle şi Waalwijk a intrat în istoria primei ligi din Olanda.

Fotbalul batav oferă partide spectaculoase, cu foarte multe goluri, care sunt pe placul spectatorilor. Explicaţia constă în faptul că olandezii excelează în ceea ce priveşte fotbalul ofensiv, însă echipele lor au defensive fragile în care se comit greşeli copilăreşti.

De altfel, bilanţul meciurilor disputate în acest weekend, în etapa a 6-a, vorbeşte de la sine: au fost 31 de goluri marcate în primele şase întâlniri. Adică, o medie incredibilă de cinci goluri pe meci!

Iar dintre aceste şase meciuri, unul a intrat în istoria campionatului! Vorbim despre confruntarea dintre FC Zwolle şi Waalwijk. Aici, gazdele s-au impus cu 6-2, scor de tenis. Eroul întâlnirii a fost iranianul Reza Ghoochannejhad (31 de ani). Atacantul şi-a făcut debutul la Zwolle, formaţie la care a ajuns în această vară din postură de jucător liber de contract.

Introdus pe teren în minutul 56, când echipa sa era condusă cu 2-1, „Gucci“ a reuşit patru goluri în 28 de minute: 60, 81, 83 şi 88! E pentru prima data în istoria campionatului olandez când un fotbalist izbuteşte un „poker“ intrând pe teren după pauză!

De-a lungul carierei, Ghoochannejhad a mai evoluat la Hereenveen, Go Ahead Eagles, Emmen, Cambuur (Olanda), Sint Truidense şi Standard Liege (Belgia), Charlton (Anglia), APOEL Nicosia (Cipru) şi Sydney FC (Australia). În Asia, a avut perioade scurte la Al-Kuwait (Kuweit) şi Al-Wakrah (Qatar). În Belgia, la Standard, el a lucrat sub comanda lui Mircea Rednic.

La echipa naţională,  „Gucci“ a fost în lotul Iranului la CM 2014 şi CM 2018, la ultima competiţie fiind însă doar o rezervă neutilizată.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA POKER-UL ISTORIC REUŞIT DE GHOOCHANNEJHAD

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite