Victorie pentru CSM Bucureşti în Liga Campionilor! Urmează o dublă cu Ferencvaros în sferturile de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSM Bucureşti a câştigat partida din deplasare cu Esbjerg, scor 25-20, şi a încheiat Grupa Principală II pe locul al treilea. „Tigroaicele“ vor juca în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu echipa maghiară Ferencvaros.

CSM Bucureşti  o va întâlni pe Ferencvaros la începutul lunii aprilie, dublă în urma căreia uneia ditnre echipe va face pasul spre Final Four. Handbalistele noastre speră să repete isprava de anul trecut, când au cucerit Liga Campionilor.

Bucureştencele ştiau pe ce poziţii stau înaintea partidei cu danezele de la Esbjerg, ultima echipă a grupei. Un eşec le-ar fi menţinut pe locul al patrulea în Grupa Principală II, ceea ce ar fi însemnat un duel cu Vardar Skopje în sferturile de finală, în vreme ce un succes le-ar fi adus în cale echipa maghiară Ferecnvaros.
„Tigroaicele“ au mers pe a doua variantă, câştigând  jocul cu Esbjerg, scor 25-20, victorie care le-a urcat pe locul al treilea în Grupa Principală II. Scorul pauzei a fost 12-7, iar cele mai bune marcatoare din trupa lui Aurelian Roşca au fost  Aurelia Brădeanu şi Carmen Martin, câte cinci goluri fiecare. De asemenea, Paula Ungureanu a avut o nouă prestaţie remarcabilă şi un procentaj uluitor: 18 şuturi scoase din 37.

Astfel, CSM-ul s-a „împerecheat“ cu Ferencvaros, care a încheiat pe poziţia a doua în Grupa principală I. Bucureştencele declaraseră de altfel că preferă o confruntare cu Ferencvaros uneia cu Vardar Skopje, considerând că echipa maghiară este mai accesibilă. În acest sezon de Ligă, Ferencvaros a avut rezultate oscilante: a câştigat pe terenul lui Buducnost la opt goluri diferenţă, a făcut egal în deplasarea de la Skopje cu Vardar, dar a pierdut disputele de acasă cu aceste echipe şi a mai făcut şi un egal neaşteptat cu Thuringer. În campionat,  formaţia alb-verde este mult în urma lui Gyor, cea mai bună echipă din Unagaria la ora actuală.

Cristina Neagu le-a bătut pe maghiare
În ultimul meci al lui Ferencvaros din Grupa Principală I, echipa maghiară a fost învinsă pe teren propriu de Buducnost, 24-23 în favoarea formaţiei antrenate de Dragan Adzici. Decisivă pentru Buducnost a fost Cristina Neagu, care a marcat de şapte ori, inclusiv golul decisiv.  Din sezonul viitor, Neagu va îmbrăca tricoul echipei bucureştene.

Sferturi de finală
Metz - Gyor
Buducnost - Larvik
CSM Bucureşti – Ferencvaros
Midtylland – Vardar Skopje
Meciurile tur se vor disputa în perioada 7-9 aprilie, iar returul e programat pe 14-16 aprilie
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite