„Vâlcea“ revine în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Constantin
Gheorghe Constantin

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost numit preşedinte la gruparea din Liga a III-a FC Piatra Olt. Cu „Vâlcea“ în fruntea clubului, formaţia care ocupă locul 10 din 15 în seria a IV-a speră să obţină promovarea în eşalonul secund.

Fotbalul l-a trimis după gratii, însă cele 292 de zile petrecute în arest, între 13 aprilie 2009 şi 29 ianuarie 2010, nu l-au determinat pe Gheorghe Constantin să iasă definitiv din lumea sportului rege.

Asta în condiţiile în care "Vâlcea" este judecat în continuare în dosarul "Corupţie în Arbitraj", potrivit căruia ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, alături de Cornel Penescu (patron la FC Argeş), Liviu Făcăleaţă, Cristian Mincă şi Gheorghiţă Pieca.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv, pentru diverse perioade, şi arbitri ca Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Tiberiu Lajos, Marcel Lică, Ionică Serea şi Marius Martiş. FC Piatra Olt este o echipă nou-înfiinţată al cărei antrenor este Dan Oprescu. În sezonul trecut, tehnicianul a promovat ALRO Slatina în Liga a II-a, însă, ulterior, a fost pus pe liber de formaţia olteană.

Fratele lui „Clau-gol" în lot

De asemenea, director tehnic este Ion Pârvulescu, tehnicianul care i-a descoperit pe Ionuţ Luţu, Romeo Stancu, Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu şi Augustin Chiriţă. În lotul actual al celor de la FC Piatra Olt se află şi Dragoş Niculescu (22 de ani), nimeni altul decât fratele lui Claudiu Niculescu. Echipa îşi dispută meciurile de acasă pe stadionul „Rapid" din localitate, cu o capacitate de 2.000 de locuri.

Poveste

Gheorghe Constantin a dezvăluit modalitatea în care a ajuns în fruntea clubului FC Piatra Olt. „Aveam discuţii mai vechi cu patronul echipei, Marius Oprescu. Ne-am cunoscut, am vorbit, şi de aici a venit şi ideea de a mă ocupa de Piatra Olt", a povestit „Vâlcea".

Gheorghe Constantin  preşedinte FC Piatra Olt: „Am avut oferte şi din Liga I"

„Adevărul": Cum aţi ajuns la FC Piatra Olt?

Gheorghe Constantin: Mi-era dor de fotbal şi de aceea am acceptat această ofertă. Am avut propuneri de la echipe de Liga I şi a II-a, dar am considerat că e mai bine s-o iau de jos.

Care e obiectivul?

Deocamdată, trebuie să construim o formaţie competitivă pentru acest nivel, iar în viitor, dacă patronul va fi mulţumit, atunci mă gândesc că putem ataca chiar promovarea în eşalonul secund.

Aţi trecut peste coşmarul arestului?


Am stat o perioadă să mă liniştesc, iar acum sunt bine. Majoritatea oamenilor au în viaţă momente neplăcute, dar al meu a fost groaznic!

Aţi reveni în arbitraj?

Nu ştiu, dar niciodată nu e bine să zici niciodată. Arbitrajul mi-a adus satisfacţii enorme, dar şi multe necazuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite