Un fost selecţioner s-a declarat fermecat de Ianis Hagi: „E mai fin decât Gică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi
Ianis Hagi

Fiorentina, cu Ciprian Tătăruşanu integralist şi Ianis Hagi rezervă, a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Atalanta Bergamo, în Serie A.

Fostul selecţioner Victor Piţurcă spune că Ianis Hagi a greşit în momentul în care a ales să plece la Fiorentina, fiind de părere că tânărul mijlocaş ar fi putut progresa mai mult jucând meci de meci în Liga I, pentru Viitorul. 

"Mie mi se pare extraordinar, adică eu eram cu ochii pe el de-acum câţiva ani şi am spus că va ajunge un fotbalist mare. Ei, bine, nu prea mi-a plăcut în momentul când a fost transferat la Fiorentina. Cel puţin eu, din afară, mi-aş fi dorit să mai joace la Viitorul, fiindcă avea nevoie să joace la nivelul ăsta, însă e plin de calităţi. Loveşte mingea cu ambele picioare, joacă poziţie viitoare foarte rapid, ceea ce nu făcea Gică. În schimb, are probleme fizice, la forţă. Gică avea forţă formidabilă. Ianis nu are, dar aici se poate lucra. E mai fin decât Gică Hagi. Gică, în general, avea şi o tehnică foarte bună. Se remarca prin forţă şi prin lovirea mingii, dar Ianis, în schimb, joacă foarte bine pentru ceilalţi din jurul lui, ceea ce Gică, nu făcea, când era tânăr. I-a trebuit mult timp să treacă, să ajungă să joace de maniera asta la maturitate, de-abia după ce a venit la Galatasaray. În schimb, Ianis vede faza cu câteva fracţiuni de secundă înainte, ceea ce e foarte important pentru un jucător, iar mingea se duce exact acolo unde trebuie", a zis Piţurcă la Digi Sport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite