Un fost fotbalist al Stelei, care a trăit în Italia, se lansează în afaceri online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calin

Un ex-jucător al actualei campioane a României s-a asociat cu un bun prieten din Italia şi va demara o afacere în România.

După ce a jucat la mai multe cluburi de fotbal din ţară (Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova sau Oţelul Galaţi), Augustin Călin a dispărut în 2005 din peisajul autohton, când a hotărât să se stabilească în Italia. În Peninsulă, fostul mijlocaş a locuit până la începutul acestui an.  Devenind proprietarul agenţiei de impresariat şi management sportiv Fairplay for Talent, Augustin Călin a decis să revină în ţară pentru a  putea interacţiona mai bine în fotbalul românesc, unde a activat timp de 15 sezoane, între 1991 şi 2005.
În Italia, Augustin a câştigat un prieten pe viaţă, în persoana lui Emanuele Presti, care la început i-a fost doar un vecin oarecare.
"A fost un accident sau poate o întâmplare fericită ce are rolul de a schimba pentru totdeauana vieţile oamenilor. După divorţul meu, m-am mutat la Roma într-un imobil unde doar un perete despărţea apartamentul meu de al lui Augustin. Sportul ne-a unit din prima pentru că imediat am început să ne antrenăm împreună şi să alergăm în fiecare dimineaţă înainte de serviciu", a arătat italianul Emanuele Presti pentru site-ul www.iClara.ro.
Văzând că se înţeleg foarte bine ca prieteni, Augustin şi Emanuele au decis să facă şi afaceri împreună. Astfel, cei doi şi-au unit proiectele, realizând că ele se completează foarte bine şi se promovează excelent unul pe celălalt. Emanuele Presti deţine firma "Italica Service", înfiinţată în 2001, în Sicilia, astăzi fiind una din cele mai mari companii de webdesign, grafică şi servicii IT din Italia. Având în portofoliul firmei sale secţiunea de pagini de internet pentru orice fel de companii şi agenţii, site-ul lui Augustin Călin, www.fairplayfortalent.it , a fost realizat într-un timp record de Italica Service, sub atenta îndrumare a lui Emanuele Presti. "Italica Service are privilegiul de manageria pagini de internet ale unor companii foarte mari şi de a asigura servicii de webdesign, comunicare şi evenimente. Împreună cu Augustin am plecat într-o frumoasă călătorie", a mai arătat Emanuele Presti pentru www.iClara.ro.
După ce compania sa a lucrat pentru clienţi importanţi din Italia, precum un lanţ cunoscut de supermarketuri la nivel mondial, Ministerul Muncii sau un portal de interacţionare cu clienţii, Emanuele Presti a acceptat provocarea prietenului său, Augustin, de a deschide în România o reprezentanţă a companiei sale. Astfel, zilele trecute, Emanule a petrecut câteva zile în România, având mai multe întâlniri de afaceri şi căutând un sediu pentru reprezentanţa sa din România, unde îl va avea ca asociat pe Augustin Călin. Emanuele are deja la activ un proiect românesc, site-ul unui restaurant cu specific italian din Bucureşti, şi a semnat contract cu o mare vedetă din sportul românesc pentru a îi relansa site-ul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite