Umilinţa istorică din Cupa Regelui nu va rămâne fără repercusiuni! Ce măsuri va lua Florentino Perez la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Zinedine Zidane reacţionează în finala Champions League Real Madrid  Juventus  FOTO EPA / Andy Rain

Echipa antrenată de Zinedine Zidane a fost eliminată din Cupa Spaniei de o formaţie din liga a treia, iar speculaţiile privind despărţirea de mai mulţi jucători şi de tehnicianul francez s-au acutizat

Presa spaniolă scrie că antrenorul care a cucerit trei Ligi ale Campionilor consecutive cu Real Madrid (2015–16, 2016–17, 2017–18) nu va mai continua din sezonul viitor pe banca galacticilor. 

Madrilenii au spus adio la două trofee în doar o săptămână. Mai întâi a venit eliminarea din semifinalele Supercupei, 1-2 cu Bilbao, pentru ca, miercuri seara, să părăsească şi Cupa Regelui, în şaisprezecimi, după o înfrângere cu acelaşi scor în faţa unei echipe din liga a treia, Alcoyano. Cu o echipă formată din multe rezerve, dar din care nu au lipsit Casemiro, Valverde, Isco şi Lucas Vasquez, Real Madrid a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize, prin Militao. Gazdele au reuşit să egaleze cu 10 minute înainte de finalul primelor 90 regulamentare. Pentru ca umilinţa să fie maximă, Lopez a fost eliminat în minutul 110, golul decisiv fiind marcat când Alcoyano se afla în inferioritate numerică.  

Real Madrid se mai poate impune în campionat şi Champions League, dar la felul în care se prezintă echipa, şansele să câştige vreuna dintre competiţii sunt foarte fragile. Cum stafful tehnic pare să fi scăpat de tot situaţia din mână, presa spaniolă scrie că pre;edintele clubului, Florentino Perez, ia în calcul, la vară, o remaniere totală a lotului, inclusiv la nivelul băncii tehnice. 

„Real Madrid poate câştiga încă două titluri, dar uzura suferită de Zidane şi de unii dintre jucătorii săi este mai mare decât posibilitatea de a câştiga fie La Liga, fie Liga Campionilor, competiţii în care formaţia blanco nu este favorită. Decizia schimbărilor va veni la sfârşitul sezonului. Zidane nu se gândeşte să demisioneze, dar nu va putea continua încă o campanie fără să cucerească nimic în actuala“, a scris cotidianul Marca. 

La conferinţa de presă, Zidane nu a făcut o tragedie din eşecul cu Alcoyano şi crede că eliminarea din Cupa Spaniei în faţa unei echipe de Liga a 3-a nu este o „pată“ pe istoria clubului „Acesta este cuvântul folosit de voi, ruşine. Nu este cuvântul folosit de mine. Aşa este fotbalul, este dificil. În mod normal, jucăm cu o echipă din Liga a 3-a, ar fi trebuit să câştigăm, dar nu a fost aşa. Dar nu este o ruşine, nici vorbă! Acest gen de lucruri se întâmplă, trebuie să ţi le asumi, eu mi le asum în totalitate. Vom continua să muncim. Nu o vom lua razna de la un singur rezultat“, a precizat antrenorul francez.

700.000 de euro a fost bugetul din acest sezon al celor de la Alcoyano, în timp ce Real Madrid a dispus de aproape 500 de milioane 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite