Ultima oră: Simona Halep s-a retras de la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep s-a retras de la Doha
Simona Halep s-a retras de la Doha

Simona Halep (28 ani, 2 WTA) s-a retras din turneul Premier 5 de la Doha, cu câteva ore înainte de disputarea finalei de la Dubai cu Elena Rybakina (Kazahstan). Anunţul oficial a fost făcut de WTA Insider, care a şi publicat o variantă revizuită a tabloului principal, în care locul contănţencei este preluat de Aryna Sabalenka (Belarus).

Qatar Open este programat în perioada 23-29 februarie 2020. Simona Halep era a doua favorită, după liderul mondial Ashleigh Barty. În 2019, Halep a jucat finala turneului de la Doha, având şi un trofeu câştigat în 2014.

Donna Vekic a devenit al 17-lea cap de serie pe tabloul de la Doha, în timp ce România rămâne cu o singură sportivă în competiţie - Sorana Cîrstea, care este programată în continuare să o înfrunte în primul tur pe Elena Rybakina, finalistă şi ea la Dubai.

Simona Halep s-a retras de la Doha: românca are un istoric complicat cu această dublă asiatică

Dubla Dubai - Doha este una aparte în circuitul WTA: cele două turnee au făcut anual rocada în ceea ce priveşte poziţia în calendar, dar şi categoria (Premier şi Premier 5).

Începând cu 2014, an în care Simona Halep a debutat în Top 10, românca a jucat doar de trei ori ambele turnee: în 2014 - când după ce a câştigat trofeul în Qatar a abandonat în timpul meciului din primul tur la Dubai, apoi în 2016 - când a fost învinsă la primul meci în ambele turnee şi în 2019 - când a încheiat cu o finală şi un sfert de finală.

În 2018, Simona Halep a jucat doar la Doha, iar în 2015 doar la Dubai - obţinând trofeul. 2017 a fost un sezon în care, din cauza accidentărilor, Halep nu a jucat nici la Doha, nici la Dubai.

Decizie la indigo cu cea a lui Bertens

Decizia Simonei Halep de a renunţa să mai meargă la Doha ne aminteşte de o hotărâre similară luată de olandeza Kiki Bertens, cea care, după ce şi-a apărat titlul la St. Petersburg, a decis să nu mai ia startul şi la Dubai. Şi Bertens şi-a anunţat retragerea după alcătuirea tabloului de la Dubai, aşa cum a făcut şi Halep - după tragerea ţintarului pentru Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite