Tot tiki-taka este la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După faza grupelor, Spania domină la toate clasamentele ofensive: naţionala lui Del Bosque e prima la posesie, şuturi pe poartă, cornere şi pase reuşite.

Campioana mondială şi europeană se menţine la cel mai înalt nivel şi la acest turneu final. După ce fiecare echipă şi-a epuizat cele trei meciuri din faza grupelor, Spania conduce în toate statisticile ofensive, chiar dacă jocul naţionalei lui Del Bosque n-a strălucit până acum.

Ibericii şi-au păstrat caracteristicile principale ale stilului de joc cu care au dominat fotbalul în ultimii patru ani, unul bazat pe posesie şi atac. Astfel, Spania, cu defensiva lui Real şi mijlocul Barcelonei, e prima la şuturi pe poartă, cornere şi pase reuşite, fiind şi singura de la Euro cu o medie a posesiei de peste 60%. Spaniolii au împrumutat însă şi deficienţele din jocul catalanilor, care, pentru că se bazează pe mulţi jucători scunzi, nu apelează prea mult la centrări în careul advers, elevii lui Del Bosque având doar nouă tentative în acest sens în trei meciuri, dar niciuna reuşită.

La polul opus se află Anglia, care parcă a împrumutat stilul lui Chelsea din „dubla" cu Barcelona. Deşi naţionala lui Hodgson a câştigat Grupa D, cu Franţa, Suedia şi Ucraina, insularii sunt codaşi în mai toate topurile ofensive, fiind chiar sub Irlanda. Sunt ultimii la pase reuşite, penultimii la centrări şi printre ultimii la şuturi pe poartă.

Kerjakov, ratangiul de la Euro

În ceea ce priveşte realizările individuale, se remarcă ratangiul Kerjakov, rusul, fără gol marcat la Euro deşi a fost de fiecare dată titular, şutând de 11 ori pe lângă poartă! Cristiano Ronaldo este jucătorul care a încercat de cele mai multe ori portarii adverşi, cu 13 şuturi pe poartă. 

Pase decisive

Cei mai buni pasatori sunt Silva, Arşavin şi Gerrard, cu câte 3 assist-uri, iar Karagounis şi Lewandowski sunt cei mai faultaţi.

Click pe imagine pentru a mări

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite