Tensiunile sociale au paralizat Franţa, chiar în timpul Campionatului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoaiele au împânzit Parisul
Gunoaiele au împânzit Parisul

Euro 2016 ar fi trebuit să demostreze capacitatea autorităţilor franceze de a organiza o competiţie sportivă majoră după atentatele teroriste de la finele anului trecut.

Efortul autorităţilor de a asigura securitatea fanilor a fost sabotat de grevele anunţate de sindicaliştii nemulţumuţi de legea muncii, care au ameninţat că vor bloca sistemul de transport public în timpul evenimentelor sportive. 

Aproximativ 25% dintre piloţii Air France au participat sâmbătă la grevă, potrivit companiei. Air France a precizat că va asigura 80% dintre zborurile pe distanţă lungă, peste 85% pentru cele interne şi aproximativ 70% din cele pe distanţă medie — precum şi ruta Paris — Bucureşti, dinspre şi spre aeroportul Charles de Gaulle. Air France evaluează la aproximativ cinci milioane de euro pe zi impactul grevei, pe care sindicatele încearcă s-o prelungească până la data de 16 iunie 2016.

Tricolorii vor merge cu TGV-ul

Conductorii francezi de trenuri şi lucrătorii în salubritate se află şi ei în grevă de mai multe zile, în cadrul unei mişcări de protest la nivel naţional faţă de proiectul legii muncii, prin care autorităţile încearcă să modifice prevederi cu privire la programul de muncă şi concedieri. Rafinăriile şi benzinăriile au fost afectate, de asemenea, de greve ale angajaţilor. 

Potrivit autorităţilor franceze, 3.000 de tone de deşeuri menajere au rămas necolectate în Paris, până vineri, moment în care municipalitatea s-a hotărât să închirieze autospeciale private pentru colectarea grămezilor de gunoi de pe străzi, înaintea partidei dintre Franţa şi România. Pentru singurul meci din afara capitalei Paris, cel de la Lyon, cu Albania, de pe 19 iunie, tricolorii o să meargă cu trenul. Ei or lua TGV-ul şi vor fi în două ore în Rhone-Alpes, urmând a fi cazaţi la hotelul Marriott. Un tichet la clasa întâi, pe această rută, costă 86 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite