Surpriză uriaşă în lumea tenisului: „bunicuţa“ de aproape 45 de ani a învins-o pe Sabine Lisicki, numărul 24 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kimiko Date-Krumm
Kimiko Date-Krumm

Simona Halep a spus că se gândeşte să se retragă, atunci când va ajunge la 30 de ani. În schimb, pasionate nebuneşte de tenis, alte jucătoare refuză să părăsească circuitul WTA, deşi bat spre 50 de ani.

Surpriză uriaşă în primul tur al turneului de la Stanford: Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA) a pierdut în faţa unei jucătoare care e mai în vârstă ca ea cu 19 ani! 

Japoneza Kimiko Date-Krumm (173 WTA) s-a impus cu scorul de 1-6, 7-6, 6-2 pentru a obţine prima ei victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA în 2015. Până la eliminarea lui Lisicki, Date-Krumm câştigase doar meciuri în cadrul unor turnee ITF sau în preliminariile unor competiţii WTA în acest an. Japoneza are opt titluri WTA în palmares şi va împlini 45 de ani la 20 septembrie.

S-a retras, apoi a revenit după 12 ani

Kimiko Date-Krumm şi-a început cariera la profesionişti în 1989 şi până acum a câştigat aproape patru milioane de dolari din tenis.

La 24 septembrie 1996, ea şi-a anunţat retragerea din activitate, însă, surprinzător, a revenit în circuitul WTA după 12 ani de pauză, în aprilie 2008. Un an mai târziu, la Seoul, Date-Krumm a cucerit al optulea titlu WTA din carieră. Astfel, la 38 de ani, a devenit a doua cea mai în vârstă jucătoare care a câştigat un titlu WTA. În 2014, japoneza a avansat chiar până în semifinalele turneului de dublu la US Open. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite