Fanii încă mai cred în Halep: Simona, a doua „ameninţare“ pentru Serena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams şi Simona Halep după semifinala de la Miami FOTO AP
Serena Williams şi Simona Halep după semifinala de la Miami FOTO AP

Într-un sondaj iniţiat pe siteul WTA, Simona Halep este văzută ca a doua „ameninţare“ la adresa Serenei Williams, jucătoarea care domină circuitul în stil dictatorial.

Niciodată în istoria ierarhiei WTA nu s-a regăsit situaţia de acum, în care locul 1 mondial are dublul punctelor jucătoarei de pe poziţia secundă.
Istoria se rescrie acum, când Serena a pornit în cucerirea lumii şi a realizării Marelui Şlem, adică triumful în toate cele patru mari turnee ale unui an. Învingătoare la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon , neînvinsă în ultimele 28 de partide la un Grand Slam, Serena Williams pleacă din postura de principală pretendentă şi la US Open (31 august – 13 septembrie).
Este totuşi vreo jucătoare capabilă să se aşeze în faţa Serenei Williams în această vară? E întrebarea unui sondaj WTA la care Simona Halep a fost plasată de respondenţi pe poziţia a doua, cu 19 la sută dintre voturi, principala ameninţare pentru Serena fiind considerară bielorusa Victoria Azarenka. Rusoaica Maria Şarapova, care a pierdut ultimele 17 meciuri cu jucătoarea din SUA, nu e văzută de fanii tenisului ca o opozantă serioasă pentru Serena. Singura tenismenă care a bătut-o anul acesta pe teren pe Serena e Petra Kvitova, iar sportiva cehă care a triumfat la Madrid în faţa liderului mondial ocupă locul al treilea între sufragii, după Azarenka şi Simona Halep.
Rezultatul sondajului certifică încrederea pe care fanii o păstrează în jocul Simonei, în ciuda unei perioade modeste de câteva luni. Însă cele mai bune rezultate ale româncei au venit la începutul anului, pe turneele disputate pe hard, suprafaţa rapidă care se întoarce pentru competiţiile din ultima parte a sezonului.

Cine o poate învinge pe Serena în această vară?
Victoria Azarenka 34,18%
Simona Halep 19,12%
Petra Kvitova 14,61%
Altă jucătoare 10,14%
Ana Ivanovici 10,07%
Maria Şarapova 6,12%
Venus Williams 3,91%
Caroline Wozniacki 1,85%

La ce turnee participă primele 5 jucătoare ale lumii
Serena Williams: Toronto, Cincinatti, US Open
Maria Şarapova:  Toronto, Cincinatti, US Open
Simona Halep: Toronto, Cincinatti, New Haven, US Open
Petra Kvitova: Toronto, Cincinatti, New Haven, US Open
Caroline Wozniacki: Stanford, Toronto, Cincinatti, US Open

Ce condiţie trebuie să se îndeplinească pentru ca Halep să cadă de pe locul 3 pe 4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite