Surpriză uriaşă în Africa: naţionala cu cele mai mari vedete a ratat calificarea la Mondiale. Cine merge în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marocanii au celebrat calificarea la Mondialul din 2018
Marocanii au celebrat calificarea la Mondialul din 2018

După ce Senegal a devenit, vineri seara, a 24-a echipă ajunsă la turneul final, sâmbătă, alte două formaţii au obţinut şi ele calificarea la CM 2018.

Africa şi-a desemnat cele cinci reprezentante la Cupa Mondială din 2018. Nigeria (câştigătoarea grupei B) şi Egipt (locul 1 în grupa E) îşi asiguraseră prezenţa în Rusia înaintea partidelor din acest weekend, iar ele vor fi însoţite acolo de Senegal (grupa D), Tunisia (grupa A) şi Maroc (grupa C).

Ultimele două formaţii şi-au adjudecat calificarea sâmbătă. Tunisia, aflată în luptă cu Congo, avea nevoie de punct acasă, în meciul cu Libya, pentru a termina pe locul 1. Iar tunisienii au făcut 0-0 pe teren propriu, făcând inutilă victoria celor de la Congo, acasă, 3-1 cu Guinea. De fapt, Congo a ratat calificarea în luna septembrie, atunci când a condus Tunisia cu 2-0 în faţa a 80.000 de spectatori, însă meciul de la Kinshasa s-a terminat 2-2, după ce oaspeţii au egalat cu două goluri înscrise în minutele 77 şi 79.

Tunisia a ajuns la primul Mondial după cel din 2006.

„Elefanţii“ rămân acasă

Marea surpriză a venit din grupa C, acolo unde Coasta de Fildeş, echipa cu cele mai mari vedete fotbalistice din Africa, a ratat calificarea în faţa Marocului. Totul s-a decis, sâmbătă seara, la Abidjan, acolo unde „elefanţii“ au pierdut, acasă, 0-2, cu Maroc (Dirar 25, Benatia 30). Pentru a se califica, Coasta de Fildeş avea nevoie de victorie.

Astfel, nume mari precum Seydou Doumbia (Sporting Lisabona), Gervinho (Hebei CFFC), Salomon Kalou (Hertha Berlin) sau Max Gradel (Toulouse) nu vor juca la Mondialul din 2018. Va fi prima dată după Mondialele din 2006, 2010 şi 2014 când Coasta de Fildeş nu va fi la turneul final.

Maroc a obţinut prima calificare la Cupa Mondială după 1998.
 

Echipele calificate pentru Mondialul din 2018

Europa: Belgia, Anglia, Franţa, Germania, Islanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania

Asia: Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită

America de Sud: Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay

America de Nord: Costa Rica, Mexic, Panama

Africa: Nigeria, Egipt, Senegal, Tunisia, Maroc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite