Supermeci în Supercupa Europei: Barca a condus Sevilla cu 4-1, apoi a fost devorată de andaluzi. Cine a luat trofeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida care a inaugurat, oficial, noul sezon al cupelor europene are toate şansele să fie cea mai spectaculoasă din stagiunea 2015-2016.

Cei care au avut norocul să fie prezenţi, marţi, pe arena „Boris Paichadzis“ din Tbilisi (Georgia) au asistat, cu siguranţă, la cea mai frumoasă confruntare din istoria Supercupei Europei.

Un meci nebun în care nivelul dramatic al jocului poate fi descris cel mai bine de desfăşurarea scorului:

1-0 Sevilla: Banega (3)
1-1: Messi (7)
1-2 Barcelona: Messi (15)
1-3 Barcelona: Rafinha (44)
1-4 Barcelona: Suarez (52)
2-4 Barcelona: Reyes (57)
3-4 Barcelona: Gameiro (57 penalty)
4-4: Konoplyanka (81)

Astfel, a fost nevoie de două reprize de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Dacă în prima nu s-a întâmplat mare lucru, în schimb, a doua a fost electrizantă. Messi, care punctase de două ori din două lovituri libere, a mai primit o şansă în minutul 115.

Lovitura expediată de argentinian a fost blocată, mai întâi, de zidul Sevillei, însă balonul a sărit, din nou, la Messi, care şi-a mai încercat norocul o dată. Al doilea său şut a fost parat de Beto, fostul portar al CFR-ului, dar Pedro a urmărit faza şi a catapultat mingea în poartă din trei metri.

Ca o ironie a sorţii, golul cinci a fost înscris de un jucător, care are şanse mari să părăsească Barcelona pentru Manchester United pe motiv că nu prea e titularizat de Luis Enrique. De altfel, nici în Supercupa Europei Pedro n-a prins primul „11“ şi a fost introdus pe teren abia în minutul 96, în locul lui Mascherano, fiind ultima rezervă la care a apelat tehnicianul catalanilor.

Nici măcar la 5-4 pentru Barcelona, Sevilla nu s-a predat! Andaluzii, deţinători ai Ligii Europei, au avut două ocazii monumentale de a egala, mai întâi, prin Koke (118), iar apoi prin Rami la ultima fază a întâlnirii!

Supercupa Europei a fost cucerită de Barcelona, care a ajuns la Tbilisi din postura de câştigătoare a Ligii Campionilor în sezonul trecut.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite