Succes notabil în „Raliul Aradului“, care va deveni etapă în Cupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Raliul Aradului“ a bifat o reuşită notabilă
„Raliul Aradului“ a bifat o reuşită notabilă

Mihai Leu, organizatorul „Raliului Aradului“, a primit în aceste zile raportul de observare întocmit de forul mondial al automobilismului sportiv FIA, cu privire la ediţia din acest an a competitţei ce s-a desfăşurat între 23-25 august şi care a fost etapă candidat pentru Cupa Europei de Raliuri.

Cu 996,5 puncte obţinute, etapa arădeana a reuşit să ocupe un loc în clasamentul FIA, ceea ce l-a făcut pe Mihai Leu, preşedintele clubului AMC Racing să declare: „Politica noastră, a paşilor mărunţi dar siguri, a dat din nou roade. Astfel, am mai urcat o treaptă spre consacrarea europeană a etapei de raliu a Aradului. Faptul că primul examen european l-am trecut cu bine ne îndreptăţeşte să sperăm că vom reuşi în tot ceea ce vom întreprinde pentru atingerea dezideratului nostru, de a fi etapă în cadrul circuitului european FIA. 

Mulţumesc foarte mult tuturor celor care ne-au susţinut şi ne susţin în organizarea acestui ralliu. Un gând special avem pentru primarul Aradului, Gheorghe Falcă.  Încă de la prima editie a acestui raliu, «ne-a trasat» sarcina de a duce această etapă în Europa. Suntem mândri de ce am realizat până acum şi în acelaşi timp consşienţi că mai avem enorm de mult de muncă până când ne vom putea alinia lângă cele mai importante şi consacrate etape europene“, a arătat Mihai Leu,  care a depus documentaţia pentru înscrierea etapei de la Arad în calendarul sportiv al al Cupei Europei de Raliuri.

Evenimentul a fost comentat şi de primarul Aradului, Gheorghe Falcă: „Recunoaşterea valorii „Raliului Aradului“ la nivel FIA este un real succes pentru Arad şi pentru România. Evenimentele automobilistice şi alte competiţii sportive de rang internaţional, sunt vectori importanţi pentru a ne promova ţara pe plan extern nu numai în mediul sportiv ci şi ca oportunităţi pentru investiţii. Pot să spun că am o dublă bucurie,  întîi  pentru că am reuşit să construim împreună cu  Mihai Leu acest proiect de succes la Arad şi apoi pentru că automobilismul este una din pasiunile mele“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite