Articol publicitar

Sportul implică disciplină, iar lumea are nevoie de aşa ceva! Interviu cu Andreea Anghelus, caştigătoarea Maratonului Olteniei la Mountain Bike

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Anghelus Maratonul Olteniei

Iubitorii sportului pe doua roti si ai activitatii in aer liber s-au bucurat la finalul lunii august 2013, de beneficiile unui stil de viata sanatos, sprijinind totodata o cauza nobila.

Grupul CEZ in Romania alaturi de Hypersport, Padina Fest si PAD Energy Group au asigurat buna desfasurare a cursei de ciclism a anului din Oltenia cu sprijinul Federatiei Romane de Ciclism, a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea, a Politiei locale si a Primariei Ramnicu Valcea. Fondurile colectate in urma Maratonului Olteniei, eveniment care a energizat peste 250 de participanti din toata tara, au fost utilizate pentru sprijinirea unei cauze nobile.

-        Andreea, la o simpla cautare pe internet, se gasesc deja mai multe rezultate foarte bune ale tale in diverse competitii. Cum a inceput povestea? 

Da, aşa este! povestea a început în 2011 cu un mic concurs organizat în Perişani, Vâlcea. Am aflat de acel concurs de la Anca Popescu, o iubitoare de ciclism căreia îi mulţumesc pentru că mi-a aratat această cale a MTB-ului, şi am mers împreuna cu fratele meu, Lucian Angheluş. Deşi nu a fost un concurs adevărat, nu s-a făcut diferenţa nici între fete şi băieţi.. mi-a plăcut. Un an mai târziu, mă rugam de Lucian să mă ia cu el la DHS Corvin MTB Maraton, izbutind să îl conving că mă pot descurca pe cei 30 de km., tura hobby, şi cu bicicleta mea DHS din fier, am mers la acel concurs şi m-am îndrăgostit de competiţiile de MTB. După acel maraton, am început să merg la fiecare concurs la care puteam să ajung.

-        Maratonul Olteniei este si o proba sportiva, dar si o aventura. Ce te-a atras si te-a motivat sa participi la editia din 2013? 

În primul rând îmi place aventura, muntele şi bicicleta şi cum am spus, am încercat să ajung la cât mai multe competiţi, iar faptul că sunt din Vâlcea a fost un plus că să particip. M-a atras zona unde se desfăşoară concursul, zonă unde ai parte de urcări care te solicită la maximum şi de coborâri foarte  tehnice. Motivaţia mea a fost, pe lângă a avea încă un concurs "la dosar", fiind o persoană destul de competitivă, ocazia de a căştiga un concurs de la mine din judeţ.

-        Ce simti atunci cand ai o performanta buna? Stiu ca e vorba de mult efort, antrenamente, unele sacrificii, rezistenta fizica si psihica… Cum gestioneaza o tanara de 17 ani toate acestea? 

Fericire, mulţumire şi dorinţa ca data viitoare să am o performanţă mult mai bună, având în vedere că nu am un antrenament strict pe care să îl fac. Provocarea este ca acum încerc să îmi gestionez timpul cât mai bine, în aşa fel încât să nu neglijez şcoala şi pregătirea pentru facultate, şi în acelaşi timp să mă şi antrenez.

-        Ce a fost diferit la Maratonul Olteniei fata de alte concursuri? Ce te-a atras sa partici? Cum ai simtit provocarea de a concura cu sportivi cu varste pana in 30 de ani? 

În primul rând a fost zona, nefiind din Râmnicu Vâlcea, ci din Călimaneşti, nu cunoşteam traseul care a fost greu la început din cauza primei urcări care te solictită foarte mult şi unde se face push bike, dar odată ce am trecut de acea porţiune, totul a devenit pedalabil cu urcări şi coborâri succesive, exact aşa cum îmi place. Competiţia nu a fost foarte diferită, fiind obijnuită să concurez cu sportive de vârste până în 30 de ani, majoritatea concursurilor la care am participat având categoria feminim open.

-        Acest eveniment are si o componenta speciala, cea de contributie sociala. Cum vezi legatura dintre sport si efortul de a sprijini comunitatile locale? Practic, ai contribuit si tu, alaturi de toti ceilalti, la o cauza nobila. Cum e sa fii si castigator si sa faci si o fapta buna, ce adauga acest lucru in plus performantei sportive? 

Văd foarte fireasca această legatură, sunt pentru promovare ei şi deasemenea aş vrea să văd cât mai multe lume care iese să facă mişcare în loc să stea cu orele in faţa televizorului şi al calculatorului. Sportul implică disciplină, iar lumea are nevoie de aşa ceva!

Să fii câştigător îţi aduce mândrie faţă de sine, dar când ştii că ai ajutat pe cineva prin câştigurile tale care sunt muncite, îţi aduce pe lângă mândrie, admiraţia celor din jur, cunoştiinţe noi şi o mulţumire sufletească.

-        Vei participa si la editia din 2014? Ne poti spune cateva cuvinte despre aceasta? 

Da, voi participa şi anul acesta încercând să îmi depaşesc performanţa de anul trecut. Este un concurs care merită, traseele sunt frumoase, organizarea la fel, invit pe oricine care vrea să se bucure de puţin MTB şi pentru care niciun traseu nu este prea greu să vină la acest concurs!

Cea de-a doua ediţie a evenimentului sportiv energizat de Grupul CEZ în Romania dă startul la distracţie şi un stil de viaţă sănătos pe 30 şi 31 august 2014 în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, dedicând astfel 2 zile de surprize şi competiţii sportive atât pasionaţilor de ciclism, dar şi celor interesaţi de alergare în aer liber care vor să contribuie şi la o cauză nobilă.

Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ, al cărui parteneri sunt Adrem Invest – în calitate de partener principal, alături de firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Docman, precum şi Adevarul şi Kiss FM – în calitate de parteneri media, organizat de Hyper Sport şi Padina Fest cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea şi al Federaţiei Române de Ciclism.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite