Sorana Cîrstea şi Djokovici, rugaţi să tacă: Australienii au reacţionat vehement după cererile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea şi postările ei pe Twitter au fost taxate de australieni
Sorana Cîrstea şi postările ei pe Twitter au fost taxate de australieni

Autorităţile din Australia au ripostat dur, după ce atât Novak Djokovici, cât şi Sorana Cîrstea au cerut condiţii speciale de carantină pentru cei care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19.

E clar: Australian Open 2021 (8-21 februarie) va fi un fiasco! Pentru că acum, când mai sunt trei săptămâni până la startul competiţiei, numărul jucătorilor aflaţi în carantină totală a ajuns la un incredibil 72!

În următoarele 14 zile, aceşti 72 de sportivi nu vor avea voie să-şi părăsească, sub nicio formă, camerele de hotel. Nici măcar pentru antrenamente! Ceea ce înseamnă că primul Grand Slam al anului va fi, de fapt, un duel inegal, între jucătorii care au beneficiat de condiţii optime, din momentul aterizării în Australia, şi cei care au fost închişi în camere, pierzându-şi astfel condiţia fizică. 

Despre acest aspect a scris chiar Sorana Cîrstea (71 WTA), aflată în grupul ghinioniştilor plasaţi în carantină totală. 

„N-am nicio problemă să stau 14 zile în cameră şi să mă uit la Netflix. Credeţi-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanţă. Ceea ce nu putem să facem e SĂ JUCĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării. După o asemenea perioadă, o sa am nevoie de cel puţin trei săptămâni pentru a reintra în formă şi pentru a putea juca, din nou, la nivel înalt“, a scris Cîrstea pe Twitter. Şi n-a fost singura sportivă care a semnalat această problemă! 

Pornind de aici, liderul ATP, Novak Djokovici, care a şi înfiinţat, anul trecut, „Professional Tennis Players Association“, a venit cu o serie de cereri pentru ca regulile carantinării totale să fie schimbate pentru cei 72 de sportivi plasaţi în izolare, în camerele lor. Iată câteva dintre ideile avansate de sârbul de 33 de ani:

 *Aparate de fitness în toate camerele pentru cei care trebuie să treacă printr-o carantină dură.

 *Reducerea zilelor de carantină totală pentru cei izolaţi complet după efectuarea mai multor teste COVID-19.

 *Permisiunea de a-şi vizita antrenorul, dacă ambii au teste negative.

 *Jucătorul şi antrenorul să fie plasaţi la acelaşi etaj. 

 *Pe cât e posibil mutarea majorităţii celor izolaţi complet în cele 14 zile  în case private cu teren de tenis.

Doar că, din păcate pentru cei aflaţi în izolare totală, cererile lui Djokovici s-au lovit de un refuz categoric din partea autorităţilor din Australia.

„Ştiau de regulile noastre, înainte de a veni aici!“

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a apărut într-o conferinţă de presă şi, pe un ton vehement, a demontat, mai întâi, acuzele lansate de unele jucătoare precum Sorana Cîrstea. Apoi, a desfiinţat şi propunerile lui Djokovici. 

„În primul rând, am văzut că au început tot felul de discuţii din partea unor jucători despre regulile carantinării din Australia. Ei bine, aceste reguli se aplică şi în cazul lor, aşa cum se aplică pentru toţi. Iar ei, jucătorii, au fost informaţi în această privinţă, înainte de a veni aici. Le-am şi transmis, în mod clar, că respectarea regulilor legate de carantină e condiţia obligatorie pentru a participa la Australian Open“, şi-a început discursul Andrews (foto, jos). 

Andrews

Acesta i-a răspuns astfel Soranei Cîrstea, care spusese că organizatorii i-au promis, înaintea plecării spre Australia, că va fi plasată în carantină totală doar dacă va intra în contact cu o persoană bolnavă din echipa ei. Cîrstea se află acum în izolare, deoarece a călătorit în acelaşi avion în care, la aterizare, a existat o persoană din rândul echipajului care a testat pozitiv pentru noul coronavirus.

În continuarea discursului său vehement de la conferinţă, Daniel Andrews a comentat şi subiectul legat de lista întocmită de Novak Djokovici, cu cererile sale pentru sportivii aflaţi în carantină totală.

„Nu va exista vreun tratatment special. Pentru că nici virusul nu-ţi va oferi un tratament preferenţial. Oamenii au dreptul de a face liste cu cererile lor. Răspunsul nostru e nu“, a spus premierul statului Victoria. 

1.200 de oameni care vor fi implicaţi în Australian Open 2021 au fost aduşi, la Melbourne şi la Adelaide, cu 17 zboruri charter puse la dispoziţie de organizatori.   3 dintre avioanele care au aterizat în Australia, cu jucători înscrişi la Australian Open 2021, au avut la bord persoane infectate noul coronavirus.  

Cine a testat pozitiv la aterizare, în Australia

*Sylvain Bruneau (antrenorul Biancăi Andreescu)

*Edward Elliot (antrenorul lui Lauren Davis)

*O însoţitoare de bord

*Un jurnalist

*Un jucător al cărui nume n-a fost oferit presei 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite