Sezon început prin baruri şi încheiat după un scenariu de coşmar: la 30 de ani, Tamaş a ajuns în liga a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamaş (dreapta) a părăsit terenul cu capul plecat, după înfrângerea din ultima etapă, 0-1 la Leicester. FOTO: Getty Images
Tamaş (dreapta) a părăsit terenul cu capul plecat, după înfrângerea din ultima etapă, 0-1 la Leicester. FOTO: Getty Images

Fostul internaţional s-a dus, în iarnă, la Doncaster pentru a-şi relansa cariera. A bifat destule meciuri, dar şi-a trecut în CV cea mai mare contraperformanţă din carieră.

Un sezon început prost, cu escapade bahice şi o concediere de la CFR Cluj, s-a încheiat la fel de prost pentru Gabi Tamaş.

Ajuns în iarnă la Doncaster, formaţie de liga a doua engleză, fundaşul de 30 de ani a bifat o retrogradare în liga a treia. Iar această contraperformanţă a venit după un scenariu dramatic. În ultimele şapte etape, Doncaster a bifat şase înfrângeri şi o remiză. Chiar şi aşa însă, ar fi rămas în eşalonul secund, dacă Birmingham City ar fi pierdut, în deplasare, la Bolton. 

În minutul 76, Doncaster era ca şi salvată. Bolton conducea cu 2-0, însă meciul s-a încheiat egal, 2-2, întrucât Birmingham a punctat în minutele 78 şi 90+3, pentru a condamna Doncaster la retrogradare. Tamaş, integralist în ultima rundă, va părăsi echipa, deoarece semnase pe şase luni.

Maxim a scăpat

Dacă în Anglia, Tamaş a fost ghinionist, în schimb, în Germania, Alex Maxim a „driblat“ retrogradarea cu Stuttgart, chiar după un eşec acasă, cu Wolfsburg, scor 1-2. Cu Maxim pe teren din minutul 59, Stuttgart a profitat de faptul că toate echipele aflate în spatele ei au pierdut, la rândul lor, şi nici una nu mai poate depăşi Stuttgart, când mai e o etapă de jucat.

14

meciuri a bifat Tamaş în tricoul celor de la Doncaster, fiind titular în 13 dintre ele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite