Serena, debut la US Open cu racheta tremurând: Williams s-a chinuit în turul I. Venus, eliminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O seară dificilă pentru familia Williams la Flushing Meadows. La 38 de ani, sora mai mică a început cam nesigură tentativa de a câştiga al 24-lea Grand Slam din carieră, în timp ce sora mai mare, la 40 de ani, n-a rezistat decât un meci pe teren.

Lumea tenisului e de părere că US Open 2020 e cam ultima şansă reală a Serenei Williams (8 WTA) de a cuceri al 24-lea trofeu major din carieră pentru a egala recordul lui Margaret Court, ce părea de neatins, la un moment dat.

Pe lângă faptul că joacă „acasă“, Serena are şi şansa unui Grand Slam lipsit de multe vedete, posibile adversare de calibru pentru ea. Doar că, la ce a arătat de la reluarea circuitului feminin, Serena e încă departe de un joc care să-i aducă încă un trofeu major. Ceea ce s-a văzut, încă o dată, în turul I de la US Open. Aici, în duelul cu americanca Kristie Ahn (96 WTA), o adversară pe care Serena ar fi spulberat-o în zilele ei bune, meciul i-a dat mari emoţii favoritei.

Ahn a început primul set, conducând cu 2-0. Apoi, a fost egalată la 3, însă de aici a continuat un set echilibrat, cu cinci game-uri la rând fără break. La 6-5, Serena s-a impus pe serviciul adversarei, valorificând prima minge de set: 7-5.

Ahn a avut, iarăşi, 2-0 în debutul setului doi, dar, de această dată, Serena s-a impus ceva mai uşor, cu 6-3.

În turul II, Serena Williams o va întâlni pe Margarita Gasparyan (117 WTA). Aceasta a trecut de Monica Puig (91 WTA), în trei seturi.

Dacă Serena e, totuşi, în turul II, în schimb, sora ei mai mare, Venus (67 WTA) a şi fost eliminată deja, pierzând cu cehoaica Karolina Muchova (26 WTA), scor 3-6, 5-7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite