Secretul unui Copil minune: Marius a copiat o decizie luată şi de Simona Halep şi a devenit alt jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil

Marius Copil a încheiat, duminică, cel mai bun turneu făcut din cariera sa de până acum şi, chiar dacă a pierdut finala de la Basel în faţa legendarului Roger Federer (3 ATP), a părăsit terenul cu capul sus.

Începând de ieri, arădeanul de 28 de ani a atins cea mai bună clasare în ierarhia mondială, urcând de pe 93 până pe poziţia a 60-a! 

De unde a apărut însă această schimbare radicală în calitatea jocului prestat de Copil? Mulţi au pus „metamorfoza“ pe seama colaborării cu Andrei Pavel, antrenor „furat“ din stafful Simonei Halep. Cu siguranţă, această mişcare a avut un efect pozitiv, însă n-a fost singura care a contribuit la progresul lui Copil. După cum a dezvăluit pentru „Gazeta Sporturilor“, el a luat o decizie care a ajutat-o enorm şi pe Simona Halep.

„Am reluat legătura cu mental coach-ul cu care am lucrat până a intra în primii 100. După turneul de la Stockholm, unde am pierdut un meci, să zic aiurea, am decis ca trebuie să schimb ceva şi pe partea mentală şi am reînceput cu el, cu domnul Ioan Popoviciu. Cred ca aceasta e echipa ideală, acum şi cu Lucian Nicolescu la pregătire fizică şi fizioterapie, cu Andrei Pavel şi cu Ioan Popoviciu. Cred că facem o echipă foarte bună. S-a văzut imediat schimbarea de când am reînceput să lucrez cu el (n.r. – Ioan Popoviciu). Am fost mult mai liniştit pe tren, concentrat la fiecare punct, am început să lupt pentru fiecare punct şi să am un plan la fiecare minge. Asta m-a ajutat foarte mult, chiar şi în finală am jucat un tenis foarte bun, am început bine cu break în fiecare game, dar, din păcate, norocul n-a fost de partea mea“, a explicat Copil.

Clasament ATP

1. Nadal 7.660 de puncte

2. Djokovici 7.445

3. Federer 6.260

4. Del Potro 5.460

5. A. Zverev 5.115

---

60. Copil 888

284. Dima 173

552. Frunză 59

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite