Se joacă sferturile Mondialului: Tot ce trebuie să ştii despre Brazilia - Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la Brazilia lui Pele, la CM 1958, nicio altă formaţie sud-americană n-a reuşit un triumf la un Mondial găzduit de Europa. Atunci, „Selecao“ a trecut cu 5-2 de Suedia. Ironia sorţii face că şi acum o astfel de confruntare să fie posibilă în finală.

*În zilele de după victoria Braziliei cu Mexic, Neymar a fost lovit de un val de critici pentru că se tăvăleşte prea mult pe jos, ori de câte ori e faultat. Astfel, s-a publicat şi o statistică uluitoare: Neymar a stat 14 minute pe jos, văitându-se de durere, în cele patru meciuri ale Braziliei de până acum. „Criticile sunt nişte prostii! Nu cred că Neymar a fost protejat suficient de arbitri“, a reacţionat Ronaldo, fostul atacant brazilian.

*Belgia abordează întâlnirea cu Brazilia, având o serie de 23 de meciuri fără înfrângere. În plus, doar Belgia şi Uruguay şi-au câştigat până acum toate cele patru partide disputate la CM 2018. 

*Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, e favorit să fie numit pe banca Spaniei după acest Mondial, urmând să-l înlocuiască pe Fernando Hierro. Singura problemă e că selecţionerul spaniol al „diavolilor roşii“ şi-a prelungit contractul cu Belgia până în 2020, înainte de CM 2018.

*Toată lumea vorbeşte despre forţa ofensivă a Braziliei, însă sud-americanii au şi un bilanţ defensiv impresionant: un gol încasat în ultimele nouă partide şi doar cinci şuturi pe spaţiul porţii apărate de Alisson la acest Mondial.

CM 2018

Sferturi

Vineri

Uruguay – Franţa 17.00

Brazilia – Belgia 21.00

Sâmbătă

Anglia – Suedia 17.00

Rusia – Croaţia 21.00

Semifinale

Marţi

Uruguay – Franţa / Brazilia – Belgia 21.00

Miercuri

Rusia – Croaţia / Anglia – Suedia 21.00

Sâmbătă

Finala mică 17.00

Duminică

Finala 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite