Ruşii aruncă milioane de euro pe transferuri: brazilianul Hulk a ajuns la Zenit Sankt Petersburg pentru o sumă fabuloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilianul Hulk a fost cel mai scump transfer al verii în Europa: i-a costat pe ruşii de la Zenit 60 de milioane de euro FOTO Mediafax
Brazilianul Hulk a fost cel mai scump transfer al verii în Europa: i-a costat pe ruşii de la Zenit 60 de milioane de euro FOTO Mediafax

Atacantul brazilian al lui FC Porto, Hulk, a semnat un acord pentru cinci ani cu campioana Rusiei, Zenit Sankt Petersburg. Suma de transfer s-a ridicat la 60 de milioane de euro, acesta fiind cea mai scumpă mutare a verii.

Ruşii nu se dezmint şi atrag din ce în ce mai mulţi jucători de top cu salarii uriaşe. Ultima achiziţie făcută de o echipă din Rusia a fost brazilianul Hulk, transferat de la FC Porto contra fabuloasei sume de 60 de milioane de euro. Pentru a-şi asigura serviciile atacantului brazilian, Zenit l-a ademenit cu un salariu astronomic, şapte milioane de euro pe sezon, cu trei mai puţin decât câştigă Cristiano Ronaldo la Real Madrid. De menţionat este interesul pentru Hulk a fost foarte mare, Chelsea dorindu-l deopotrivă pe fotbalist. Astfel, rusul Roman Abramovic a pierdut lupta cu ruşii care conduc Zenit Sankt Petersburg.

Hulk a fost adus la Porto în anul 2008 din prima ligă japoneză. Atacantul de 26 de ani a câştigat campionatul Portugaliei în acest sezon, iar în 2011 a câştigat trofeul Europa League cu Porto.
Pe lângă Hulk, campioana Rusiei l-a transferat pentru cinci ani şi pe mijlocaşul belgian Witsel de la Benfica, jucător pentru care Gazprom a plătit 20 de milioane de euro portughezilor. La un calcul scurt, pentru cei doi jucători acontaţi de Zenit, magnaţii ruşi au plătit numai puţin de 80 de milioane de euro, mai mult decât a plătit orice altă echipă a Europei pentru transferuri în această vară.
Pe lângă cei doi fotbalişti, Zenit l-a dorit şi pe portughezul Nani de la Manchester United, dar oficialii britanici au refuzat oferta de 32 de milioane de euro făcută de ruşi pentru atacant, scrie The Guardian.

Anzhi Makhachkala a răspuns pe piaţa transferurilor: l-a adus pe galacticul Lassana Diarra

Dacă Zenit Sankt Petersburg i-a luat pe Hulk şi Witsel, Anzhi Makhachkala, echipă pentru care joacă şi camerunezul Samuel Eto'o, l-a acontat pe francezul Lasanna Diarra de la Real Madrid. Potrivit site-ului oficial al grupării ruse citat de presa britanică, Diarra a semnat cu Anzhi pentru patru sezoane. „Anzhi a semnat cu Lassana Diarra şi cu rusul Nikita Burmistrov. Transferurile lor subliniază ambiţiile noastre de a lupta pentru cele mai importante trofee”, a spus directorul clubului Anzhi, Aivaz Kaziakhmedov.
De menţionat oficialii ruşi nu au dorit ofere detaliile contractuale ale transferului francezului Diarra în Rusia. Mijlocaşul are 27 de ani şi s-a transferat în 2009 de la Portsmouth la Real Madrid, acolo unde ieşit încet, dar sigur din prima echipă folosită de Jose Mourinho. Diarra a mai fost curtat de AC Milan în această vară, dar, în cele din urmă, italienii s-au orientat către olandezul Nigel de Jong, scrie site-ul www.goal.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite