Românul acuzat de terorism e indignat: „Sunt un musulman adevărat!“. Primele declaraţii ale lui Albert Saritov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albert Saritov
Albert Saritov

Luptătorul cecen care a fost naturalizat de România în 2016, înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost acuzat că ar avea legături cu gruparea teroristă, Statul Islamic.

Albert Saritov a fost în prim-planul ştirilor din România de două ori: prima dată, atunci când a cucerit medalia de bronz la lupte, categoria 97 de kilograme, la JO 2016, iar apoi, joi, atunci când presa din Rusia a scris că cecenul naturalizat de România ar fi fost, în trecut, membru ISIS!

Acuzele venite dinspre Rusia au alertat inclusiv Serviciul Român de Informaţii, iar ofiţerii SRI au început să verifice, din nou, trecutul lui Saritov. 

După ce preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, a dat asigurări că Saritov nu e terorist, sportivul în vârsta de 32 de ani a vorbit, astăzi, pentru Digi Sport.

Ce a spus?

„Am aflat cu ruşine şi dispreţ, absolut nimic din ce s-a scris nu e adevărat. Am avut oaspeţi şi din România la mine acasă, mi-au cunoscut familia şi eu, fiind musulman adevărat, conform religiei, nu-mi permit să iau viaţa cuiva sau să gândesc aşa“, a comentat Saritov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite