România - Ungaria, un meci colosal: Ce se întâmplă dacă fetele ratează calificarea în Grupele Principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Pintea speră să meargă la Tokyo pentru Jocurile Olimpice
Crina Pintea speră să meargă la Tokyo pentru Jocurile Olimpice

România e obligată să învingă Ungaria pentru a merge în Grupele Principale, în timp ce adversarelor le ajunge şi un egal în meciul de vineri, având golaverajul mai bun: +29 faţă de -9.

Ce se întâmplă însă dacă România nu trece de Ungaria? Fetele vor rămâne în Japonia şi, terminând pe 4 în grupa C, vor întâlni locul 4 din grupa D (Argentina sau Congo), duminică, în play-off-ul locurilor 13-16. În funcţie de rezultatul obţinut în primul meci, tricolorele vor reveni pe teren, luni, pentru ultima lor confruntare din mondialul japonez.

Din păcate, o eventuală ratare a calificării în Grupele Principale compromite posibilitatea unei clasări între primele 7 şi, implicit, adjudecarea prezenţei în turneele preolimpice, în martie 2020. Totuşi, nu va fi totul pierdut pentru Neagu şi colegele ei, după cum a explicat site-ul handbalmagazin.ro.

România poate ajunge la turneele IHF de calificare pentru JO 2020 şi în cazul în care nu va avea un mondial satisfăcător. Şansa fetelor se numeşte locul 4, ocupat la Euro 2018. 

Pentru ca România să profite de această clasare, în primul rând, trebuie ca Europa să câştige titlul mondial în Japonia, ceea ce ar însemna două locuri pentru continent la „preolimpice“. Un scenariu foarte probabil, caz în care Rusia şi Olanda sunt sigure că vor participa la calificările ulterioare, indiferent de rezultatul final la mondiale. Mai departe, dacă Franţa, Rusia sau Olanda sunt în Top 7 la Kumamoto, alt scenariu foarte probabil, atunci prima naţională eligibilă din Europa să ajungă la „preolimpice“ e România, după locul 4 la Europenele din 2018!

Sigur, prezenţa la turneele de calificare din martie 2020 nu garantează şi prezenţa la Jocurile Olimpice. Cea mai bună variantă ar fi ca România să ajungă la „preolimpice“ prin Campionatul Mondial, nu Campionatul European. Ar avea şanse mai bune să intre într-o grupă de calificare doar cu o adversară din Europa şi două de pe alte continente.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite