România, ţara tuturor posibilităţilor: Ce l-a revoltat pe directorul Transylvania Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat, la Cluj, în faţa unor tribune goale
Simona Halep a jucat, la Cluj, în faţa unor tribune goale

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, a tras concluziile după cea mai importantă întrecere WTA găzduită de România, în ultimii ani.

Transylvania Open s-a încheiat, duminică, şi a avut un succes destul de mare, atât la nivel intern, cât şi internaţional.

Competiţia găzduită de Cluj a ajuns în ştiri, la nivel global, pentru că triumful lui Anett Kontaveit (Estonia, 25 de ani, 8 WTA) în proba de simplu a însemnat că aceasta a urcat până pe locul 9 în clasamentul WTA Race. Şi, având în vedere că liderul ierarhiei, Ashleigh Barty, a renunţat la Turneul Campioanelor (10-17 noiembrie), Kontaveit a prins ultimul bilet spre Guadalajara, oraş care va găzdui WTA Finals 2021.

În ţară, aşa cum era de aşteptat, prezenţa celor două campioane de Grand Slam pe tablou, vorbim despre Simona Halep şi Emma Răducanu, a generat un inters uriaş. Din păcate, el n-a putut fi valorificat de organizatorii competiţiei de categoria WTA 250 din cauza deciziei autorităţilor de a restricţiona accesul spectatorilor în „BT Arena“, începând de luni, când au debutat partidele de pe tabloul principal.

„Absenţa spectatorilor a fost o lovitură dură pentru că a venit pe ultima sută de metri. Dacă ştiam cu 3-4 săptămâni înainte era altceva. Într-o ţară normală, aşa cred că se face. Nu să închizi un eveniment cu o seară înainte, după ce se vând bilete, oamenii îşi fac planuri, cazări, avioane, concedii. Am avut oameni care au venit din America, din Spania, cu concedii luate şi ne-am trezit cu ei la uşă. Au venit cu avionul, aveau cazare la Cluj şi nu puteau intra la meciuri. Deci, a fost o lovitură dură atât financiar, cât şi ca impact. Dar ne-am adaptat. Măcar aceşti oameni din staff, copii de mingi, au avut ocazia să vadă aceste jucătoare pe viu, au muncit şi au meritat acest lucru“, şi-a început Patrick Ciorcilă discursul.

Ciorcila

Ofialul Transylvania Open a explicat cum s-au consolat fanii care au bătut drumul până la Cluj, înainte de restricţia impusă de autorităţi: „Celor care aveau bilete le-am dat şansa să intre din weekend la meciurile de calificări şi la antrenamente. Au avut astfel ocazia să o vadă pe Emma Răducanu de două ori la antrenament, şansă unică, pentru că la turneele mari greu reuşeşti să vezi astfel de jucători atât de aproape. Şi mulţi s-au bucurat. Pentru că sunt convins că mulţi au cumpărat bilete şi pentru Emma, şi atunci a fost un noroc că am reuşit să facem asta pentru ei“.

Transylvania

Patrick Ciorcilă a admis că, deşi Transylvania Open a avut zece jucătoare de Top 50, două dintre ele au contribuit decisiv la promovarea competiţiei. „Emma Răducanu şi Simona Halep au fost pilonii turneului. Practic, anunţul Simonei că vine aici a dus turneul la un nivel de WTA 500, nu de 250. Iar Emma e un fenomen mondial, faptul că are un nume românesc şi un tată român înseamnă mult pentru oameni. Eu am avut timp să vorbesc cu Emma şi cu tatăl ei şi pot spune că sunt ataşaţi de ţara noastră. Obiectivul nostru e să avem mulţi ani de acum înainte acest turneu, momentan de 250 WTA, dar pe viitor visăm să creştem“, a afirmat Ciorcilă.

235.238 de dolari a fost fondul de premiere la Transylvania Open. Campioana Anett Kontaveit a primit 29.200 de dolari, în timp ce Simona Halep, finalistă, s-a ales cu 16.398 de dolari.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite